Ügyészségi indítvány a Deák téri kettős emberölés gyanúsítottja és társa letartóztatásának meghosszabbítására

Ügyészségi indítvány a Deák téri kettős emberölés gyanúsítottja és társa letartóztatásának meghosszabbítására

Ügyészségi indítvány a Deák téri kettős emberölés gyanúsítottja és társa letartóztatásának meghosszabbítására

A megalapozott gyanú szerint a két férfi részt vett abban a tavaly májusi, Deák téri verekedésben, amelyben a gyanú szerint az egyikük két személyt halálra késelt. A nyomozó hatóság a terhelteket a közelmúltban újabb bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsította.

Hírdetés

Az ügyben a korábbi megalapozott gyanú továbbra is változatlanul fennáll. 2020. május 22-én, hajnali fél 4 körül, a Budapest V. kerület, Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy, akkor 18 éves férfi, a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet ekkor a 19 éves társa többször megrúgta, miközben egy harmadik társuk, egy szintén 19 éves férfi mindvégig támogatólag volt jelen. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben a közelmúltban újabb bűncselekmény megalapozott gyanújának közlésére került sor. Eszerint a fenti cselekmény előtt néhány órával, a gyanúsítottak a Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor egyik társuk elvett egy padon alvó férfi mellől egy hangfalat. A gyanúsítotti és sértetti társaság között emiatt szóváltás, majd dulakodás alakult ki, amelynek során az ölési cselekménynél is kést használó 18 éves gyanúsított a sértettet ököllel arcon ütötte és késsel combon szúrta.

A hangfal elrablása és az azzal összefüggő bántalmazás miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói a két letartóztatott férfit, és a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló harmadik társukat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt, az elkövetéskor 18 éves férfit pedig súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt is gyanúsítottként vonta felelősségre.

A 2020. május 24.  óta letartóztatásban lévő gyanúsítottakkal szemben a Fővárosi Főügyészség – a legutóbb 2021. február 24. napjáig meghosszabbított – letartóztatás további meghosszabbítását indítványozta. A főügyészség álláspontja szerint ugyanis továbbra is kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet kizárni a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélyét.

A Fővárosi Főügyészség ezért indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatásának további három hónappal, 2021. május 24. napjáig történő meghosszabbítására.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »