Ügyelet- és gyógyszertárkereső: elindult a surgossegi.info

Az ügyelet- és gyógyszertárkereső surgossegi.info weboldal célja, hogy az adott probléma gyors kezelésére alkalmas legközelebbi intézmény megmutatásával, a várakozási idők csökkentésével országszerte segítse a járóbetegek ügyeleti ellátásának gördülékenységét, és tehermentesítse az egészségügyi dolgozókat.

A surgossegi.info weboldalt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával hozták létre és az Országos Mentőszolgálat segítségével tesztelték. Az ellátókat és ellátottakat egyaránt segítő felületet adatbázisában egyelőre a leggyakoribb problémákra kínál megoldást, de a tapasztalatok, visszajelzések, s a szakmával való egyeztetéseket követően az ellátók sorát tovább bővítik majd.

Hírdetés

Az oldal üzemeltetői ígérik, figyelik, hogy mire van igény, és ezekre a megfelelő szakterületekkel egyeztetve alkalmazkodva reagálnak. A hosszútávú cél az, hogy minden problémára – így például pszichés krízishelyzet, vagy akár szülés utáni depresszió, függőség esetén is – tudjanak ajánlani valamit.

A weboldal és az azzal párhuzamosan működő közösségimédia-felületek a jövőben edukációs szerepet is betöltenek majd, ahol videós és szöveges tartalmakkal segítik a betegek jobb egészségértését.

(HVG nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »