Ugyanoda jártak a hamis pénzt beváltani a balfék dollárhamisítók

Ugyanoda jártak a hamis pénzt beváltani a balfék dollárhamisítók

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Nikolett 29 éves és V. Barnabás 29 éves ceglédi lakosok ellen.

A férfi 2015. augusztus 21-én egy ceglédi pénzváltóban 9 darab, egy nappal később 117 darab, majd augusztus 24-én 76 darab 100 dolláros bankjegyet váltatott át forintra egy ismerősével, D. Nikolettel. A nő 2015. augusztus 25-én 16 óra 10 perckor ismét megkísérelt pénzt váltani ugyanazon a helyen, ahol a ceglédi járőrök elfogták és előállították. A nyomozók D. Nikolettet gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a nyomozás során végrehajtott házkutatások során – a pénzváltóból és a 29 éves nőtől – összesen 201 darab 100 dolláros bankjegyet foglaltak le, melyekről a szakértő előzetesen megállapította, hogy hamisak. A valutaváltónak a bűncselekmény elkövetésével több mint 5 millió forint kárt okoztak.

Hírdetés

A ceglédi nyomozók a beszerzett adatok eredményeként megállapították, hogy a nő a 29 éves társának megbízásából váltotta be a pénzt. V. Barnabás felkutatására tett rendőri intézkedések nem vezettek eredményre, ezért a nyomozók elrendelték a körözését. A férfi végül 2015. augusztus 27-én önként jelentkezett a Ceglédi Rendőrkapitányságon, ahol a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2015. augusztus 28-án előzetes letartóztatásba helyezte V. Barnabást. Társa szabadlábon védekezhet az eljárás során.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

(Police.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »