Úgy volt, hogy megbüntetik a répcelaki tanárokat, aztán mégsem

Egy tanár kivételével az összes pedagógus megtagadta a tantermi oktatást a Vas megyei Répcelakon. Az ATV híradójának egy neve elhallgatását kérő tanárnő azt mondta: egyenként hívta be az igazgató őket, volt, akinek fegyelmit is ígért.

A PDSZ választmányi tagja, Nagy Erzsébet azt nyilatkozta, a fegyelmi jog intézménye megszűnt, és neki a tankerületi központ vezetője azt mondta, figyelmeztetésben részesítik az érintett tanárokat.

A híradó szerint megszületett a kompromisszumos megoldás:

a tanárok visszatérnek a jelenléti oktatáshoz, ha az adott tanteremben legfeljebb tíz diák lesz bent.

Hírdetés

Az ADOM diákmozgalom korábban arra buzdított, a járványügyi adatok miatt a diákok még ne térjenek vissza az iskolapadba. Felmérésük szerint több mint 100 ezer alsó tagozatos nem ment iskolába az első tantermi oktatási napon, azaz hétfőn.

A pedagógusok soron kívüli első körös beoltására az elmúlt hetekben került sor, azonban sokan csak az elmúlt héten kapták meg a vakcinát. Szakemberek szerint az első oltás is megfelelő védettséget biztosíthat, azonban

a szervezetben az immunitás kialakulásának ideje legalább két hét.

Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján arra emlékeztetett, ahol kérték, ott a honvédség elvégezte a fertőtlenítő nagytakarítást.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »