Úgy tűnik, 167 milliárd forintot sikerült csak ellopni a 4-es metró építése során

Úgy tűnik, 167 milliárd forintot sikerült csak ellopni a 4-es metró építése során

A Fidesz 2010-ben elszámoltatást ígért, de természetesen nem történt semmi érdemi lépés ezen a téren sem. Többek között a 4-es metró építése körül sáfárkodó egykori szocialista és liberális döntéshozókat és felelősöket sem állították bíróság el. Az Európai Csalás Elleni Hivatal azonban nem egy hazai gittegylet a korrupciós ügyek elkenésére. Megállapításaik szerint 166 milliárd 998 millió 258 ezer 356 forintot „elloptak vagy elcsaltak” a 4-es metró beruházása során. Ebből az összegből a magyar adófizetők pénzén 76,6 milliárd forintot vissza is kell fizetni Brüsszelnek.

Mintegy 167 milliárd forintos károkozást tárt fel a 4-es metró beruházása során jelentésében az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF), és az Európai Bizottság 76,6 milliárd forintos büntetés megfizetésére kötelezheti Magyarországot – közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Hírdetés

Csepreghy Nándor, aki a metróberuházást Magyarország 13 éves európai uniós története legnagyobb fejlesztésének és legnagyobb korrupciós ügyének nevezte, elmondta: az OLAF szerint a korrupcióval és szabálytalansággal érintett szerződések összege 272 milliárd 823 millió 488 ezer 215 forint.

Brüsszel azt állítja, hogy 166 milliárd 998 millió 258 ezer 356 forintot „elloptak vagy elcsaltak”, ezért ezt a pénzt az európai hatóságoknak és a magyar kormánynak vissza kell követelnie – tette hozzá. Ebből a pénzből 76,6 milliárd forint az, amit uniós fejlesztésként fizettek ki, és ez az az összeg, amit „a brüsszeli nyomozati jelentés” szerint visszakövetelhetnek Magyarországtól – mondta az államtitkár.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »