Úgy néz ki, most sem lesz magyar prefektusa Kovászna megyének

Úgy néz ki, most sem lesz magyar prefektusa Kovászna megyének

Tamás Sándor, az RMDSZ Kovászna megyei elnöke csütörtökön elmondta, hogy az általa vezetett szervezet támogatja Cosmin Boricean alprefektus kinevezését a megye prefektusává.

„Támogatjuk őt a prefektus pozíció betöltésére (…) Bebizonyította, hogy lelkes és szavatartó ember és mióta alprefektusi pozícióban van, bebizonyosodott róla, hogy egyszerre jó szakember és jó szervező is” – mondta Tamás az Agerpresnek.

Hírdetés

A 40 éves Borican mindössze egy éve tölti be az alprefektusi pozíciót, 2020 januárjában nevezte ki ugyanis a PNL Necolaie Radocea helyébe.

Boricean eredetileg tanár, később magánvállalatok vezetőségében dolgozott, az elmúlt években pedig a PNL megyei tanácsosa és a Kovászna megyei postahivatal vezetője volt.

A megye jelenlegi prefektusát a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) javaslatára nevezték ki 2019-be Iulian-Constantin Todor személyében. Decemberben a PMP kizúgott a parlamentből, az új kormány meg újra kívánja osztani a pozíciókat. Az RMDSZ öt prefektus hivatal betöltésére számíthat, ezek szerint Kovászna megye nem lesz benne ebben az ötben. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »