Úgy leszedték a szírek az izraeli vadászgépet, mint a huzat

Úgy leszedték a szírek az izraeli vadászgépet, mint a huzat

Földhöz csapódott és megsemmisült egy izraeli vadászgép, miután légicsapásokat hajtott végre szíriai területen. Célpontjai iráni érdekeltségek voltak, de a légelhárítás leszedte, mielőtt biztonságban visszatérhetett volna bázisára. A BBC beszámolója szerint a két pilóta katapultált, földet is ért Észak-Izraelben, sérülésik miatt kórházba vitték őket.

A zsidó állam rendszeresen támad szíriai célpontokat, de ez az első alkalom – legalábbis más esetről nincs információ –, hogy vadászgépet veszítsen. 

Hírdetés

Az izraeli védelmi erők tájékoztatása szerint összesen tizenkét célpontot támadott a gép a végzete előtt, hozzátéve, hogy ezt megelőzően egy izraeli harci helikopter iráni légieszközt, (minden bizonnyal drónt) semmisített meg.  

Izrael utoljára 2006-ban veszített el harci gépet, akkor a libanoni Hezbollah lőtte le az egyik helikopterüket, melynek öt fős személyzete életét vesztette. 

Idén február 3-án egy orosz Szu–25-ös harci repülőgépet lőttek le Észak-Szíriában, a lázadók ellenőrizte terület felett.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »