Úgy jöttek, mint akik mentek.

Úgy jöttek, mint akik mentek.

Oroszország úgy vonta ki Szíriába küldött kontingensét, illetve annak nagy részét, hogy közben lassan többen lesznek ott, mint voltak.

Miközben a sokan vérmérsékletüknek és világnézetüknek megfelelően örülnek/búslakodnak a vereségnek/győzelemnek, folyamatosan érkeznek a részletek.×Teljesen csak a SzU-25 ás 34 típusokat vonják ki.×12 db SzU-24 marad.×Az eddig kitelepült SzU-30 és SzU-35 -ök mind kint maradnak.×A bázisok védelmére és kutatás-mentésre kivitt helikopterek maradnak. Itt azért találni ellentmondásos számokat.- Mi-24P, Mi-35M, Mi-8AMTSh A teljes földi légvédelem, a bázisok szárazföldi marad. Tanácsadók maradnak.

×A hadianyag szállítása nem áll le. És a meglepetés:Mi-28 -ak és KA-52-k érkeztek a hmejmimi légibázisra! Vegyük észre a baloldalt meglapuló, még forgószárnyak nélkül álló KA-52 -t! Ezen kívül a héten is folytatódtak az al-Núszra Front és az Iszlám Állam elleni bevetések a kontingens részéről, igaz, alacsonyabb intenzitással.A Rauters a mai napon közzétett egy videót, amelyet az orosz kivonuláshoz címeztek. Sajnos a beágyazást letiltották, katt. a hivatkozásra!

http://youtu.be/srra3IKtEg8

Nézzük csak végig:
Kezdésnek egy SzU-30, hat darab légiharc rakétával és két bombával. Nem egy áttelepülő konfiguráció!
0:10 – SzU-24M – nem derül ki semmi.
0:15 – Mi-28. Új jövevény.

Hírdetés

0:19 – Il-76.

Annyit látunk, hogy felszáll. Ebből semmi több nem biztos, csak az, hogy ott volt. Nem láttuk, hogy mit hozott, mit vitt.

0:27 – SzU-24M. Bombák vannak, póttartályok nincsenek -> éles bevetésre megy.
0:35 – SzU-25. Négy db póttartály, áttelepülő konfiguráció. Haza megy, de legalábbis messzire.
0:42 – SzU-24M. Két bomba. Sajnos az oldalszám nem látszik, akár a videó elején látott gép is lehet.
0:47 – AN-124. Annyit látni, hogy komoly rakodás lehet, elöl-hátul tárva nyitva. Hogy érzékelni lehessen a teherszállító méretét, két éve egy ilyennel hoztak három Mi-8ast Kecskemétre.

Úgy látszik, nem csak a közvélemény, de a döntéshozók nagy része is csak kapkodhatja a fejét, hiszen Oroszország sorra okozza a nehezen feldolgozható meglepetéseket.Két napja, ahogy a részleges kivonás híre terjedt, csak annyi volt bizonyos, hogy várnunk kell, hogy megértsük a mindenkit meglepő döntést és a viharos végrehajtást.

Most… annyi biztos, hogy a Kremlben sokkal többet tudnak mint mi, és sokkal jobban szeretnek mást meglepni, mintsem meglepődni.Mindenesetre úgy tűnik, a terroristák öröme korai volt.

(Vanek úr – SZKR – Militarizált Övezet)


Forrás:szentkoronaradio.com
Tovább a cikkre »