Úgy érezte a rendőrnőt megütő cigányasszony, hogy már eleget bujkált a börtön elől, de kellemetlen meglepetés érte

Úgy érezte a rendőrnőt megütő cigányasszony, hogy már eleget bujkált a börtön elől, de kellemetlen meglepetés érte
– Elvisznek? Miért?
– Mert körözik.
– Még mindig?! Öt és fél év után is?! (…) Öt és fél év után még mindig köröznek?
– Hát ez nem évülhet el…

Ez a párbeszéd játszódott le a rendőrök és a között a 29 éves nő között, akit március 22-én kaptak el. A nő a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) beszámolója szerint 2020 óta rejtőzködött a hatóságok elől, holott azzal gyanúsítják, hogy 2015 januárjában társaival éppen abban a VIII. kerületi társasáházi lépcsőházban verekedtek össze, ahol egy rendőrnő lakott. A rendőrnő ugyan felszólította őket, hogy fejezzék be a hangoskodást, de erre őt kezdték lökdösni, majd ököllel arcon ütötték. A rendőrnő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Hírdetés

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https://www.facebook.com/100089346198222/videos/780002390148644/&width=480&show_text=false&height=270&appId

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a 29 éves elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint garázdaság miatt ítélte három év 11 hónap börtönre, viszont ő nem vonult be, hanem elrejtőzött, így 2020-ban elfogatóparancsot adtak ki ellene. Végül márciusban Dunaújvárosban gyűjtötték őt be. Arra viszont csak következtetni tudunk, hogy mire gondolhatott a nő, amikor öt és fél évet emlegetett elfogása előtt, ugyanis az NVSZ nem közölte, hogy mikori a jogerős ítélet arról, hogy börtönbe kell mennie. Annyi biztos, hogy közel három évet bujkált, mivel az elfogatóparancsot 2020-ban adták ki ellene.

(hvg.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »