Udvardy György érsek videoüzenetben köszönte meg az imákat és az egészségügyi dolgozók munkáját

Udvardy György érsek videoüzenetben köszönte meg az imákat és az egészségügyi dolgozók munkáját

A koronavírus okozta betegségből kigyógyulva Udvardy György veszprémi érsek március 29-én videoüzenetben mondott köszönetet az imákért és fejezte ki háláját az őt ápoló egészségügyi dolgozók felé.

Udvardy György érsek üzenetében így fogalmaz: Szeretnék köszönetet mondani minden kedves testvérnek, akik imádkoztak gyógyulásomért, imádkoztak azért, hogy minél hamarabb kiálljam a próbatételt, és minél hamarabb vissza tudjak térni az egyházmegye vezetéséhez.

hálásan köszönöm a katekétáknak, paptestvéreknek, az egyházmegye híveinek és minden kedves ismerősnek, akik imáikkal támogattak.

Munkatársaimmal együtt törekedtünk a lehető legnagyobb mértékben betartani a járványügyi szabályokat, azonban valahol egészen bizonyos, hogy hibáztam, és a fertőzést én magam is megkaptam. Köszönhetően az orvosok, ápolók, gondozók gyors beavatkozásának, öt napot töltöttem kórházban, a többit pedig itthon gyógyulásra tudtam fordítani.

Abban az időszakban, amikor az ember beteg, sok minden megfordul a gondolataiban – így voltam ezzel én is. Legfőképpen hála van bennem az imádkozókon túl az orvosok, ápolók, gondozók felé is, akiknél olyan kiemelkedő és példaszerű magatartást láttam, mind a szakmai hozzáértésben, mind az elköteleződésben, mind az állhatatosságban, mind pedig a kedvességben, ami egészen bizonyos, hogy nemcsak nekem, hanem minden ápolásra szoruló beteg testvér számára a gyógyulást segítette elő.

Amikor most köszönetet mondok orvosaimnak, az ápolóknak, nővéreknek, akkor biztatok és bátorítok mindenkit, hogy ebben a nagyon nehéz helyzetben ne engedjük, hogy a bizalom meggyengüljön bennünk azokkal szemben, akik szakmailag felkészültek, akik tekintéllyel vannak a társadalom számára. Ne engedjük, hogy olyan gondolatok, legfőképpen olyan szavak hagyják el ajkunkat, amelyek nem a bizalmat erősítik, hanem a bizalmatlanságot szítják. Egy közösség, egy társadalom bizalmon alapuló tekintély nélkül nem képes működni. Ezt tapasztaltam meg én is az elmúlt napokban, és ezért

Hírdetés

Nehéz időszakot élünk át, ezért főegyházmegyénk a kórházban dolgozók számára olyan imafüzetet készített, amely az ő élethelyzetüket, életállapotukat jeleníti meg, amikor imádkoznak betegeikért, gyógyulásukért, amikor kénytelenek szembesülni az emberi élet törékenységével, a halállal, és mégis, másnap újból szolgálatunkra szegődnek.

Imáinkkal támogassuk az ő szolgálatukat, és buzdítok, bátorítok mindenkit – lelkipásztorokat, katekétákat, katolikus iskolák pedagógusait, de mindenki mást is –, hogy éljünk a rendelkezésre álló oltással, és másokat is bátorítsunk, biztassunk erre.

Erre a felelősségre szeretnék mindenkit bátorítani, biztatni. Hogy higgyük, ennek segítségével túljutunk életünk minden nehézségén. S Krisztus, aki értünk a keresztet hordozta, nagy-nagy példa számunkra. S nemcsak példa, hanem isteni erejével segítségünkre is siet nehézségünkben.

Áldott kitartást, áldott bizakodást, és reménykedő magatartást kívánok mindenkinek!

Forrás, fotó és videó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »