Udo Ulfkotte halálának évfordulójára

Udo Ulfkotte halálának évfordulójára

A német cselédújságírás hátsó ügyeit leleplező megfélemlíthetetlen újságíró, Udo Ulfkotte halálának első évfordulójára emlékezik a „Megvesztegethetlen” nevű német hírportálon Eva Herman, az a kedves és szép arcú német újságírónő, akit a német ARD közszolgálati tévénél ismertek meg tízmilliók, mint hírműsorok főszereplőjét.

Hogy miért, milyen témájú ügy miatt távolították el, azt nem is említjük, mert az annyira unalmas, hogy azt mindenki azonnal „tudhassa”.

Ulfkotte Megvásárolt újságírók című könyve hatalmas sikert aratott nálunk is.

A szerző roppant kínossá vált a hatalom gyeplőit a markukban tartóknak és prostituált médiaszolgáiknak, ugyanis ő maga hosszú időn át dolgozott szerkesztőként és haditudósítóként a vezető német napilapnak, a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak.

Márpedig ilyen háttérrel nehéz eladni róla is a kínos leleplező emberek ellen szokványosan bevetett védekező-támadó taktikát, őket „összeesküvés-elmélet” propagátoroknak nevezve, mert felmerül a kérdés: ha ez így van, miként tűrhettek el egy ilyen embert korábbi munkáltatójánál?

A Megvásárolt újságírók című kötete német, eredeti, 2014-es megjelenése után a legnagyobb példányszámú sikerkönyve lett Németországban. Ami roppant módon idegesítette és zavarba hozta a leleplezett működésű, felülről irányított német médiát.

Hírdetés

Vagy totálisan elhallgatták, mint tették ezt további köteteivel is, vagy nevetséges indokokkal bírálták. Mint ahogyan azt a kijelentését is – írja a cikk – hogy a német nők 60 százaléka fél elhagyni lakását. Amit éppen egy friss felmérés támasztott alá – írja méltatója.

Egy évvel ezelőtti, 2017. január 13-án bekövetkezett halálakor nem egy kollégájából undorkeltően buggyant ki az öröm.

Az ARD riportere, Julia Rehkopf ezt twittelte: „Udo Uflkotte meghalt: hahahaha! Hát erre igyunk egy snapszot!”, mely örömkitörése után bocsánatkérésre kényszerült.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/udo-ulfkotte-halalanak-evfodulojara-2683162/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=a78ec4531d-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-a78ec4531d-181179461

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »