Udo Ulfkotte: Amerikának mindenképp érdeke, hogy Európa ne erősödjön gazdaságilag

Udo Ulfkotte: Amerikának mindenképp érdeke, hogy Európa ne erősödjön gazdaságilag

Amíg Angela Merkel, és az Európa kapuit nyitva tartó politikusok folyamatosan veszítenek a népszerűségükből, addig az európai emberek egyetértenek Orbán Viktor politikájával, és látják, hogy a magyar modell, a határok lezárása működik – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban Udo Ulfkotte, a nemzetközi bestsellerré vált Megvásárolt újságírók című könyv szerzője, a Frankfurter Allgemeine Zeitung korábbi újságírója. A most új könyvvel, A menekültipar című művel jelentkező író portálunknak nyomatékosította: Európa vezetőinek inkább felfigyelnie kellene Orbán Viktorra és a menekültpolitikájára, semmint kritizálni és ostorozni a magyar kormányfőt.

Ulfkotte hangsúlyozta, Orbán Viktornak ellenszélben kell dolgoznia az unióban, mert például a német sajtó is azon dolgozik, hogy rossz színben tüntesse fel a magyar kormányfőt. Az újságíró elárulta, a menekültek nem maguktól jönnek Európába, hanem feltüzelik őket, mert a gyógyszercégek, a biztosítók, valamint egyes politikusok és pártok komoly pénzeket kaszálnak a migránsokon. Ulfkotte kérdésünkre úgy vélekedett Soros Györgyről, hogy a milliárdos spekuláns az egyike azoknak, akiknek érdekében áll meggyengítenie Európát.

Találkozott már Edward Snowdennel?

Miért kérdezi?

Csak azért, mert rajongói szerint ön a német Snowden, aki szent tehenekről tálal ki.

Megtisztelő, ha ezt gondolják az olvasóim, de én csak egy újságíró vagyok.

Egy éve járt utoljára Magyarországon, akkor az azóta bestsellerré vált Megvásárolt újságírók című könyvét mutatta be a magyar olvasóknak, most pedig A menekültipar című művét hozta magával. Emlékszik arra, hogy már egy évvel ezelőtt is beszélt a migrációról?

Emlékszem, mint ahogy arra is, hogy egy éve még megmosolyogtak az emberek, ha szóba hoztam a migrációs krízist és az Európára leselkedő veszélyeket. Mára pedig a mindennapjaink részévé vált a bevándorlás, és már senki sem mosolyog. A politikusok és az újságírók többsége hiába állítja, ami most történik az nem a véletlen műve. Az Európába érkező migránsokat felbátorítják, hogy elinduljanak, és hogy Európa felé induljanak.

Az embercsempészekre gondol?

Egyáltalán nem. Persze az embercsempészeknek is hatalmas üzlet a népvándorlás, de európai emberek, komplett ágazatok, politikusok és politikai pártok is óriási összegeket keresnek a menekülteken, akikről ráadásul ők is, és a német, svájci, osztrák sajtó is azt hazudja, hogy háború sújtotta országokból érkeznek. Ez nem igaz. Persze vannak valódi háborús menekültek, akiken segítenie kell Európának, de sok migráns csak azt hazudja magáról, hogy ő iraki, szír, vagy afgán, pedig nem is ezekből az országokból származik.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Hírdetés

A menekülteken nyerészkedő érdekkörök, politikusok hallatán újra elmondhatják a kritikusai, hogy ön csak összeesküvés elméleteket gyárt.

Azért mert tabutémákról merek beszélni és írni? Elárulok magának valamit és rögtön megérti, miért nem kell ahhoz embercsempésznek lenni, hogy valakik remekül keressenek a menekülteken. Tény, hogy a menedékkérők gyakran olyan országokból érkeznek, ahol például a hepatitis C fertőzés még igen elterjedt. Itt jön a képbe az európai és az amerikai gyógyszeripar, amely óriási üzletet látnak a menekültekben. Nekik bomba üzlet, hogy Európában kezelhetik őket, miután egyetlen migráns egy napi kezelése egy iPhone árába kerül, és gyorsan hozzáteszem, mert ez is tény, a gyógyszeripar nem egy napig, hanem hónapokon keresztül kezeli őket a német adófizetők pénzéből. Az ágazat gyorsan ki is kalkulálta, hogy miután csak tavaly egymillió menekült érkezett az unióba, így az ő és az utánuk érkező családtagjaik kezelésén 13 milliárd eurónyi profitot fognak termelni. Nem bevételt, nyereséget. Ezt az összeget a német egészségpénztár fizeti majd ki a gyógyszercégeknek. A menekülteken kaszáló másik ilyen ágazat a biztosítási szektor. A migránsok ugyanis nem rendelkeznek biztosításokkal, miközben a német államtól gyakran kerékpárokat kapnak, hogy könnyebben tudjanak közlekedni. Persze ha biciklivel balesetet okoznak, akkor nincs aki fizessen, ezért most a német kormány pontosan azt tervezi, amit a biztosítótársaságok akarnak, hogy az adófizetők pénzén kössenek kötelező felelősségbiztosítást a menekülteknek.

Az imént menekülteken kaszáló politikusokról és politikai pártokról is beszélt. Ha kérhetem, evezzünk is át a veszélyesebb vizekre. Meg tud nevezni olyan német pártot, vagy politikust, aki tömi a zsebét, és érdekében áll, hogy Európába jöjjenek a migránsok?

Persze. A német szociáldemokrata pártnak (SPD) például elemi érdeke, hogy Németország legyen a menekültek célállama. Az SPD titkolja, de a párt üzemelteti a német AWO-t, vagyis az Arbeiterwohlfahrt-ot. (Az AWO Magyarországon rosszul cseng, de Németországban a dolgozói jólét rövidítése – a szerk.) Az AWO több menekülttábort is fenntart Németországban, ahol ugyancsak német adófizetői pénzekből bizonyos tevékenységeket látnak el, így például a menekültek élelmezését, ruházását, vagy a takarítást is ők intézik. Az AWO-nak van is egy 15 nyelvre lefordított reklámfilmje, amelybenarra tanítják a migránsokat, hogy a német szociális ellátásokból hogyan tudják a legtöbbet kihozni.

Brüsszel és Angela Merkel szerint a menekültek fogják megoldani Európa népesedési és gazdasági problémáit. Nem véletlen, hogy az unió még mindig nem hajlandó pontot tenni a migrációs krízis végére, sőt Európa számos vezetője a magyar modellt és Orbán Viktor menekültpolitikáját üti, ahelyett, hogy a megoldáson dolgoznának. Az unión belül fölénybe kerülhet a magyar miniszterelnök politikája?

Fölöttébb érdekes, hogy a politikusok és az újságírók miért akarják Nyugat-Európában gonosznak beállítani a magyar kormányt, amiért lezárta a határt, miközben az emberek teljesen másként vélekednek a kérdésről. Az ugyanakkor kevés, hogy az európai emberek egyetértenek Orbán Viktor politikájával, és látják, hogy a magyar modell működik. A nyugat-európai politikusok nem a választóik érdekében, akaratának megfelelően politizálnak, morális, keresztényi kérdésként állítják be például a menekültek befogadását, pedig nem kellene. Szép koncepció, hogy engedjünk be mindenkit, de az így gondolkodó politikusok nem tudják, hogy olyan népcsoportokat ültetnek egymás mellé, akik egymást sem szeretik. A Közel-Keleten és Afrikában, ahonnan a menekültek jönnek 678 különböző konfliktus létezik, és a nyugat-európai politikusok csodálkoznak, ha ezek után Németországban egymásnak esnek a menekültek. Visszatérve Orbán Viktorra.

A magyar kormányfő bebizonyította, hogy a határ lezárása egy működőképes alternatíva, amelyre inkább felfigyelni kellene, semmint kritizálni. Az unió nyomást gyakorol Orbán Viktorra, amelyben a média is segíti. Friss példa, hogy a héten, amikor Orbán Viktor otthonában látogatta meg Helmut Kohl volt német kancellárt, akkor a német sajtó ezt úgy tálalta, hogy tiszteletben tartják, hogy Kohl fogadja Orbánt, de nem értik, nem értenek egyet a találkozóval. Csakhogy ezzel a sajtóorgánumok súlyosan megsértették Orbánt, mert a magyar kormányfő mégsem egy bűnöző, hanem egy demokratikusan megválasztott miniszterelnök. A német sajtó is azon dolgozik, hogy rossz színben tüntesse fel Orbán Viktort.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Angela Merkel belebukhat a willkommenskulturba? 

Az biztos, hogy Merkel, és az Európa kapuit nyitva tartó politikusok folyamatosan veszítenek a népszerűségükből. A felszín alatt ugyanis forranak az indulatok, és a menekültek miatt már sokaknál betelt a pohár. Németországban például rengetegen egyetértenek Orbán Viktorral, és a politikájával.

Mi a véleménye arról, hogy Soros György szerint évente félmillió menekültet kellene befogadnia az uniónak?

Soros György az egyike azoknak, akiknek érdekében áll meggyengítenie Európát. A kiprovokált menekülthullámokat geostratégiai játszmák is gazdagítják. Az Amerikai Egyesült Államoknak és a milliárdos Sorosnak is érdeke, hogy a menekültek elárasszák az uniót. Miattuk ugyanis gazdasági szempontból gyengébbé válik az Európai Unió, mert óriási pénzeket emészt fel a menekültek fogadása, ellátása. Amerikának mindenképp érdeke, hogy Európa sokat költsön a migránsokra és ne erősödjön gazdaságilag, így az euró ne legyen stabil a dollárral szemben.

Fotók: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:EU, Európai Egyesült Államok, ránkvándorlási válság Tagged: ránközönlő muzulmán hordák, ránkvándorlási válság, ránkvándorló kvóta, zsidó ránkvándorlók, ős-ránkvándorlók


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »