Udmurtföldi hölgy lett a Mrs. Universe 2022

Udmurtföldi hölgy lett a Mrs. Universe 2022

A 2007 óta évente többször is megrendezik a Mrs. Universe versenyt, s a mostani, a január 30. és február 4. között lezajlott, tavalyról elhalasztott megmérettetésre immár a 45-ik alkalommal került sor. A szépségkirálynő-választás ezúttal Szófiában volt, s azt az Udmurt Köztársaság (Udmurtföld) jelöltje, Elena Makszimova nyerte. A döntőbe 120 férjezett hölgy (ezért nevezik a versenyt Mrs. és nem Miss. Universe-nek) jutott be a világ szinte minden országából – írja a tass.com és az entertainment.inquirer.net.

Érdekességnek számított, hogy egyes hölgyek nem országok, hanem városok színeiben indultak, mint például Harkiv, Herszon, Lviv (Lemberg), Mariupol és Kijev. De láthattunk a szófiai Hotel Montecitóban megtartott megméretésen többi között az oroszországi Kuzbasz (Kemerovói terület), Fekete-tenger és Szibéria feliratos szalaggal versengő hölgyeket is. További érdekesség, hogy a hölgyek között ott volt dr. Száráh Nizár, pszichológus, író, az iraki Kurdisztán egyik nagyvárosából, Erbílből. Szerény véleményünk szerint Száráh Nizár magasan a legszebb volt a versengők között.

Hírdetés

Elena Makszimova (34), a Mrs. Universe, mint fentebb említettük az Oroszországi Föderáció egyik tagköztársaságában, az Udmurt Köztársaságban született és él, kétgyermekes családanya, Izsevszkben, Udmurtföld fővárosában az Idegen Nyelvi Központ vezetője. A mostani nemzetközi megméretés előtt Elena már volt Mrs. Udmurtföld és Mrs. Oroszország. Az Udmurt Köztársasának manapság már csak a 28 százaléka a finnugor nyelvet beszélő udmurtok (másként: votjákok). Így aztán nem tudjuk, hogy a Mrs. Universe az udmurt vagy az orosz nép leánya.

A szófiai Mrs. Universe verseny Fb-oldalát nézegetve rátaláltunk a magyar indulóra is, akinek neve nem más, mint Alina Szurygina (38). Róla csak annyit sikerült kideríteni, hogy két gyermek édesanyja, Oroszországban született és modellként keresi a kenyerét.

Hering J. – Kuruc.info 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »