U21-es foci-Eb: Szlovákiában járt az UEFA, és nagyon tetszett neki, amit látott

U21-es foci-Eb: Szlovákiában járt az UEFA, és nagyon tetszett neki, amit látott

U21-es foci-Eb: Szlovákiában járt az UEFA, és nagyon tetszett neki, amit látott Lencsés Zoltán2024. 10. 16., sze – 14:41

Sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra a Szlovákiában megrendezésre kerülő, 2025-ös U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság részleteit.

Az U21-es Eb-t harmadik alkalommal rendezik meg 16 csapatos formátumban, és Szlovákia lesz az első, amely egyedüli országként lesz házigazda. Azt már korábban tudni lehetett, hogy a 2025. június 11. és 28. között megrendezésre kerülő torna nyolc helyszínei Dunaszerdahely, Pozsony, Nyitra, Nagyszombat, Trencsén, Zsolna, Eperjes és Kassa lesznek. A stadionok egy kivétellel már most készen állnak a rendezésre. Az eperjesi aréna építése jelenleg az utolsó fázisban van, a tervek szerint idén decemberre készül el.

Minden egyes csoporton két helyszín osztozik: az A csoportot mérkőzéseit Pozsonyban és Nagyszombatban rendezik; a B csoportot a dunaszerdahelyi MOL Aréna Nyitrával osztja le, a C-t Trencsénben és Zsolnán, a D-t pedig Kassán és Eperjesen bonyolítják le.

Az első jegyeket már jövő héten forgalomba bocsátják, a legolcsóbb 12 euró lesz, de a 15 évnél fiatalabbak és a nyugdíjasok kedvezményre számíthatnak, ahogy a családi belépőjegyek is gazdaságosak lesznek. A szervezők továbbra is várják az önkénetesek jelentkezését: eddig 490-en regisztráltak, a szükséges szám az 1200.

Hírdetés

A szerdai sajtótájékoztatón azt is elárulták a szervezők, hogy nemrég körbejárta a helyszíneket az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) delegációja, amely rendkívül elégedett volt az előkészületekkel, így a márciusi, utolsó látogatásukra már csak néhány szervezési kérdés maradt. 

„Átvettük a szervezést, a logisztikát, a stadionok és azok környékének biztonságát. Megvizsgáltuk a helyszínek infrastruktúráját, a résztvevők étkeztetésének opcióit, de még a média számára kialakított helyiségeket, a tévés közvetítések tervét és a jegyeladási rendszert is. Az UEFA látogatása során eldöntöttük, hogy a stadionokon belül az egyes helyiségekben mi zajlik majd. Lesz egy utolsó ellenőrzés márciusban, de az már tényleg amolyan zárszó lesz, a lényeges dolgokat most intéztük elˮ 

– adta hírül Mária Berdisová, a kontinenstorna szervezőbizottságának elnöke. 

Az Eb-n a házigazda szlovákok mellett Anglia, Olaszország, Franciaország, Németország, Szlovénia, Portugália, Dánia, Hollandia, Lengyelország, Ukrajna, Spanyolország és Románia lesz ott. A maradék három helyért még hat csapat (Csehország, Belgium, Finnország, Georgia, Horvátország és Norvégia) van versenyben.

A csoportok sorsolását december 3-án tartják, a már meglévő menetrendbe tehát ekkor kerülnek bele a konkrét csapatok és derül ki többek között, hogy mely válogatottak legnagyobb tehetségeit lehet majd megtekinteni Dunaszerdahelyen.

A szervezők nagyjából 300 ezer nézővel számolnak a torna 31 mérkőzésén, a tévék előtt pedig 100-112 milliós nézettségben bíznak. „Ez az egyik legnagyobb sportesemény 2025-ben, Szlovákia történetében pedig szintén az egyik legnagyobbˮ – hívta fel rá a figyelmet Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) elnöke.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »