Tyúkanyók nélkül utaztak az olimpiára a magyar kiscsirkék

Tyúkanyók nélkül utaztak az olimpiára a magyar kiscsirkék

2017 márciusában világbajnoki ezüst, 2018 februárjában olimpiai…? Hogy mi kerül a kipontozott rész helyére, az február 20-án derül ki, de már 10-én közelebb járunk a megoldáshoz. A női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó tagjai tavaly úgy állhattak a dobogó második fokára, hogy három körrel a vége előtt kicsúszott előlük a holland staféta. Nem feltétlenül kell hasonló szerencse hozzá, hogy a most szombati elődöntőből az A döntőbe (tehát a nyolc csapat közül a legjobb négybe) jussanak.

A Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia összetételű ötös rendkívül egységes, vidám társaságot alkot. – Nagyon hosszú idő óta együtt edzünk, Keszóval és Bernivel négy éve Szocsiban is együtt voltunk – kínál betekintést Kónya Zsófia.

– Aztán csatlakoztak hozzánk a kiscsajok, Petra meg Saci. Őket néha kiscsirkéknek hívjuk. Persze nagyon jól megvagyunk, és mivel kevesen vagyunk, számítunk egymásra.

A Keszlerhez hasonlóan a harmadik olimpiájára készülő Heidum Bernadett is úgy véli, a csapatnak annak ellenére nagy erőssége az egységesség, hogy elég nagy korkülönbség van köztük. – Keszler Andi és én tíz évvel előbb születtünk a többieknél, viszont pont ebből adódóan (hogy korban, jellemben, személyiségben is különbözők vagyunk) jól kiegészítjük és támogatjuk egymást.

Hírdetés

Jászapáti Petra is azt gondolja, hogy sokkal erősebbé teszi őket az, hogy kisebb-nagyobb kihagyásokkal, immár két éve együtt versenyeznek. – Ha egy szóval kellene jellemeznem a csapatunkat, a sokszínűséget mondanám. Mindenkinek megvan a maga erőssége, próbáljuk ezeket megtanítani a másiknak, így tovább tudjuk növelni a kohéziót. És

ha például nálam látnak valamilyen hiányosságot a csapattársaim, akkor megmondják, persze nem sértő stílusban. Még ha ez nem sikerül is néha; akkor leülök és elgondolkodom, hogy miért mondhatták nekem épp úgy

– nyilatkozta lapunknak Jászapáti, aki várhatóan mindhárom egyéni távon is indulni fog.

Mivel a versenynapok között két-három nap szünet van, szerinte egyéni szereplése nem befolyásolja a váltóbeli teljesítményét. Az ötfős csapatból négyen-négyen szerepelhetnek majd a két futamban. Kónya Zsófia elárulta, ők a korábbi sémák alapján úgy számolnak, hogy mindenki jégre fog lépni, tehát aki kimarad az elődöntőben, bekerül az A, illetve a B fináléba. Ha az A-ba kerülnek, szenzáció lenne, a short track staféták eddigi legjobb olimpiai szereplése a 2010-es 5. hely.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.08.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »