Tyson–Roy Jones Jr.: nem bírt egymással a két legenda az év bokszgáláján

Tyson–Roy Jones Jr.: nem bírt egymással a két legenda az év bokszgáláján

<img alt="Die Box-Oldies wieder im Ring: Mike Tyson (l.) und Roy Jones junior lieferten sich einen harten Fight" data-src="https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/die-box-oldies-wieder-im-ring-mike-tyson-l–und-roy-jones-junior-lieferten-sich-einen-harten-figh-201590738-74197980/2,w=1280,c=0.bild.jpg" data-zoom-src="https://bilder.bild.de/fotos/die-box-oldies-wieder-im-ring-mike-tyson-l–und-roy-jones-junior-lieferten-sich-einen-harten-figh-201590738-74197980/Bild/2.bild.jpg" data-zoom-title="Die Box-Oldies wieder im Ring: Mike Tyson (l.) und Roy Jones junior lieferten sich einen harten Fight

Foto: Joe Scarnici / AP Photo / dpa

” src=”https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/die-box-oldies-wieder-im-ring-mike-tyson-l–und-roy-jones-junior-lieferten-sich-einen-harten-figh-201590738-74197980/2,w=993,q=high,c=0.bild.jpg” style=”width: 720px;” />

Mike Tyson (b) és Roy Jones junior Foto: Joe Scarnici / AP Photo / dpa

Igazságos döntetlennel zárult a két korábbi nehézsúlyú világbajnok gálamérkőzése.

Hatalmas várakozás előzte meg az 54 éves „Iron” Mike Tyson és az 51 éves Roy Jones Jr. visszatérését a ringbe. A rajongók világszerte alig várták a mérkőzést, melyet a koronavírus-járvány miatt ezúttal nézők nélkül rendeztek meg.

A szervezők bejelentése szerint – ellentétben a korábbi hírekkel – megengedett volt a kiütés is, de attól nem kellett komolyabban aggódni a mérkőzésen, hogy valamelyik berozsdásodott ökölvívó kiterítené a másikat.

Hírdetés

A különleges szabályokkal lebonyolított meccsen nem pontozóbírók ítélkeztek, hanem három, korábbi profi világbajnok bokszoló határozott a végül az igazságos döntetlenről.

„Rajta volt a bakancslistámon egy Tyson elleni küzdelem. Elfáradtam, minden egyes ütés kíméletlenül fájt” – mondta Roy Jones Jr. a mérkőzést követően.

„Elviselted az ütéseimet és ezt nagyon tisztelem benned” – reagálta Tyson. „Jó formában vagyok, de néha ezek a kétperces menetek is hárompercesnek tűntek. A kiütés is látványos, de a lényeg, hogy végig tudd bokszolni a meccset, ez most sikerült. Visszatértem és szeretném folytatni” – jelentette ki az 54 éves amerikai bokszlegenda.

Mindketten folytatnák, sőt Tyson szeretné megismételni az összecsapást, Roy Jones Jr. azonban időt kért a válaszra, előbb családjával vitatja meg, hogyan tovább.

A fellépésért Tyson 10 millió dollárt kapott, míg Jones garantált keresete 3 millió dollár volt. Ehhez jönnek még majd hozzá a fizetős tévék közvetítéséből befolyó pénzek – tudta meg a Yahoo.

Roy Jones Jr. a mérkőzésen használt különleges, lila-sárga kesztyűjét a Kobe Bryant alapítványnak ajánlotta fel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »