Tűzoltóság, menekültügy, választások – a belügy több törvénymódosítás beterjesztését is tervezi

Tűzoltóság, menekültügy, választások – a belügy több törvénymódosítás beterjesztését is tervezi

 

„Márciusban szeretnék előterjeszteni a rendőri szolgálatról szóló törvény módosítását, amelynek célja a hivatás vonzóbbá tétele a jobb javadalmazási feltételeken keresztül. Átértékeljük az ország főkapitány megválasztásának jelenlegi szabályait, és új követelményeket szabnánk meg a vezetői tisztségek odaítélésénél”

fogalmazott Mikulec.

Júniusban kerülhet előterjesztésre a rendőrségről szóló törvény módosítása. A miniszter elmondása szerint a mindennapi tapasztalatok alapján összegyűjtött gyakorlati problémákat próbálják majd orvosolni a változtatással. Tartalmazni fogja a bűncselekmény felderítéséért járó jutalmazás bevezetését, de módosulni fognak a belső ellenőrzés (Felügyelő Szolgálat Hivatal) működését érintő egyes területek is.

Hírdetés

„Tervben van a személyi védelemről szóló törvény módosítása is, ahol többek között a rendőrségi testkamerák rendszeresítéséről esik szó. Az év végén szeretnénk foglalkozni a tűzvédelmi törvény módosításával, különös tekintettel az állami tűzvédelmi felügyelő hatáskörére az építési engedélyeztetési eljárásoknál és a területrendezési terveknél”

tette hozzá a miniszter. Ősszel változhat a választási kampányokról szóló törvény is.

mondta. Kiemelte, hogy a menekülttörvény is változik, pontosabban annak azon része, amely a menekült „elsődleges integrációját” határozza meg.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »