Tűzharc, lángoló autók – polgárháborús állapotok Munkácson

Tűzharc, lángoló autók – polgárháborús állapotok Munkácson

Tűzharc tört ki szombat délután Munkácson egy sportlétesítménynél a Jobboldali Szektor (PSZ) szélsőséges soviniszta szervezet fegyveresei és az ukrán parlament egyik kárpátaljai képviselőjének emberei, valamint a helyszínre érkező rendőrök között, nyolcan megsebesültek – adták hírül kárpátaljai hírportálok.

A Mukachevo.net munkácsi hírportál beszámolója szerint a fegyveres konfliktus az Antresz sportkomplexumnál kezdődött, amikor a magukat a PSZ tagjainak mondó fegyveresek be akartak hatolni a létesítmény területére, de az ott tartózkodó Mihajlo Lanyo parlamenti képviselő testőreinek ellenállásába ütköztek. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki rendőrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU).

A DélHír úgy tudja, nem sokkal később Munkács külterületén Csap-Kijev főútvonalon a Vörös hegy lábánál folytatódott a lövöldözés, melynek következtében több autó is kiégett, fekete füst gomolygott a környéken. A rendvédelmi szervek lezárták a szóban forgó útszakaszt. A terelés miatt óriási dugó alakultak ki. Az Ungvárra bevezető utakat is lezárták, minden autót átvizsgálnak. A rendőrség nem adott tájékoztatást a konfliktus indítékáról.

A kárpátaljai magyar portál úgy értesült, hogy

A Jobb Szektor fegyveresei a harc során RPG gránátvetőt is bevetettek. 

Hírdetés

Kárpátalja valamennyi határátkelőjének védelmét megerősítették, a fontosabb útvonalakon mindenhol fegyveres rendőröket látni. 

A konfliktusról készült videók polgárháborús állapotokat mutatnak, a városban fegyverropogás hallatszik, és füstfelhő gomolyog az égen. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »