Tüzet oltottak, sérülteket mentettek

Tüzet oltottak, sérülteket mentettek

Munkát adott a háromszéki készenléti csapatoknak a szélsőséges időjárás: a perzselő meleg miatt két tűz is keletkezett, Sepsiszentgyörgyön a hirtelen jött vihar pedig fákat döntött ki öt helyen. A SMURD-rohammentősök 40 személyt részesítettek elsősegélyben, és három közúti balesetnél is segítettek a mentésben: egy felnőttet és két kiskorút szállítottak kórházba további ellátásra és kivizsgálásra.

A megyei sürgősségi felügyelőség péntek délutáni összefoglalója szerint a tűzoltókat csütörtökön Albisból riasztották, ahol meggyulladt egy állatokat befogadó gazdasági épület. A helyszínre három vízzel és habbal oltó járművel szálltak ki, illetve egy orvosi csapat is kísérte őket. A tájékoztató szerint személyi sérülés nem történt, csupán anyagi kár keletkezett, és a katonai tűzoltóknak sikerült megmenteniük a tulajdonos otthonát.

Hírdetés

Árapatakról szintén tűz miatt hívták a 112-es segélyhívót, miután a település erdős részén nyílt láng használata következtében meggyulladt a növényzet. A tűz félhektáros területen pusztított. Utóbbi eset kapcsán a megyei sürgősségi felügyelőség ismételten arra figyelmeztet, hogy szigorúan tilos a száraz növényzet égetése, a hatályos előírások mellőzése – az engedély beszerzése, a tűz szomszédokra való átterjedésének megakadályozására irányuló intézkedések megtétele – szabálysértésnek minősül és 1000-től 2500 lejig terjedő pénzbírsággal büntetendő. Hangsúlyozták, a tüzek jelentik a legnagyobb veszélyt a környezetre, de a közösségekre nézve is, mivel jelentős anyagi károkat, sőt, akár emberéletet is követelhetnek.

Alexandru-Marian Rechi­țean szóvivő azt is közölte, hogy a lakosság biztonsága érdekében egy Ro-Alert-riasztást is kiadtak, melyben medve jelenlétére figyelmeztettek Sepsikőröspatak közelében.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »