Tűz ütött ki egy iraki esküvőn, száznál is többen meghaltak

Tűz ütött ki egy iraki esküvőn, száznál is többen meghaltak

Tűz ütött ki egy esküvői mulatságon az észak-iraki Ninive tartományban, legkevesebb 114-en meghaltak, több mint 150-en megsérültek − jelentették be szerda reggel a helyi hatóságok. A lángok a tartomány Hamdáníja nevű, Bagdadtól mintegy 300 kilométerre északnyugatra található, zömében keresztények lakta részében csaptak fel kedd éjjel.

Nadzsím el-Dzsubúri, Ninive kormányzója elmondta, a halálos áldozatok száma még nőhet, a sérültek közül többeket kórházban ápolnak. Az egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy több, orvosi felszerelést szállító teherautó indult a térségbe. Az al-Dzsazíra hírtelevízió iraki tudósítója szerint a mulatságon mintegy ezren vettek részt.

A rendezvényen készült videófelvételeken látható, hogy a tűz az ifjú házasok tánca idején lobbant fel. Egyelőre nem tudni, hogy ők is az áldozatok között vannak-e.

Hírdetés

A Rudav kurd hírtelevízió úgy tudja, vélhetően a mulatságon használt tűzijátékok miatt történt a tragédia. Az INA iraki hírügynökség a helyi polgári védelemre hivatkozva azt közölte, a mulatságnak helyet adó terem külső falait erősen gyúlékony burkolattal vonták be, hozzátéve, hogy ezt a fajta burkolatot éppen gyúlékonysága miatt tilos használni építkezéseknél.

Sajtóértesülések szerint az épület − melynek egy része beomlott − nem volt megfelelően ellátva vészkijáratokkal sem.

Mohamed asz-Szudáni miniszterelnök azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »