Tüttő Kata bejelentést tett Mesterházy Attilával kapcsolatban

Tüttő Kata bejelentést tett Mesterházy Attilával kapcsolatban

Noha a főpolgármester-helyettes pályázik az MSZP egyik alelnöki székére, ha az exelnök visszatér, eláll ettől.

Szeptember 19-én tisztújításra készül az MSZP. Az alelnöki posztra pályázó Tüttő Kata – főpolgármester-helyettes – kijelentette, hogy nem tud és nem is fog együtt dolgozni párttársával, Mesterházy Attilával, ha tehát a volt pártelnök visszatér a szocialisták elnökeként, semmilyen szerepet nem vállal.

A Klikk TV-nek adott interjújában azt mondta, hogy ezúttal nem egy egyszerű tisztújítás előtt állnak, hanem a párt jövőjéről van szó. Arra reagálva beszélt erről, hogy az interjúban elhangzott: Mesterházy Attila a fideszes Budai Gyula külső támogatását élvezi.

„Megdöbbenve olvastam ezt én is, de azért ez

nem előzmény nélküli.

A Fidesz-médiában az elmúlt napokat áttekintve azt láttam, hogy a Fidesz nagyon szurkol Mesterházy Attila pártelnökségének. Ebből sokféle következtetést le lehet vonni, én azt látom, az én közösségem tagjai vonnak is le ebből következtetést. Ilyet még nem nagyon láttunk, hogy a Fidesz nyíltan beleszól az MSZP belső közösségének az ügyeibe. Én ebben a közösségben már 23 évet eltöltöttem.”

Ezek után Tüttő Kata kijelentette, hogy ő nem tud együtt dolgozni Mesterházy Attilával.

Hírdetés

„Ha az én közösségem úgy dönt, hogy Mesterházy Attilát választja, én minden jelöltségtől vissza fogok lépni.”

Korábban Mesterházy Attila az InfoRádiónak azt mondta, azért szeretne a párt társelnöke lenni, mert úgy érzi, hogy az MSZP-nek több támogatója lehetne, mint jelenleg.

„A jelenlegi látogatottságunk nem fedi le az MSZP potenciáját, lehetne bőven

a bizonytalan szavazók köréből növelni a támogatottságot, én ezt a vállalást tenném.”

Most – a pártbeli viszályok hírére – az InfoRádió ismét megkereste a szocialista politikust, aki ezúttal azt mondta, hogy a Tüttő Kata által elmondottakat nem kívánja kommentálni.

A tisztújítás előtti időszak korántsem nyugodt az MSZP-nél, mint az Infostart is megírta, a szocialista párt nem sokkal a tisztújítás előtt feloszlatta a Pest megyei szervezetét, ami miatt Fekete Zoltán, a szervezet elnöke bírósághoz fordul.

Molnár Zsolt az üggyel kapcsolatban azt mondta, nem volt más lehetősége a párt etikai bizottságának, mert elmondása szerint olyan fokú szabálytalanságok mellett működött a Pest megyei szervezet.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »