Túszejtés egy francia templomban, több halott

Túszejtés egy francia templomban, több halott

Túszokat ejtett kedden két, késsel felfegyverkezett támadó egy észak-franciaországi város templomában – közölte a francia rendőrség. A két támadót a rendőrség lelőtte, több túsz is életét vesztette.

A források szerint a támadók a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray településen négy-hat embert – a BBC brit hírtelevízió értesülései szerint egy papot, két apácát és több hívőt – tartottak fogva.

Az AFP rendőrségi forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy egy túsz életét vesztette az incidens során. A Le Figaro úgy tudja, az egyik pap az áldozat, a túszejtők elvágták a torkát.

Úgy tudni, a meggyilkolt túsz a templom papja volt, az egyik támadó elvágta a torkát. A Le Point viszont úgy értesült, hogy a papon kívül az egyik hívőt is meggyilkolták.

Hírdetés

A rendőrséget egy hívő értesítette. A terrorellenes csapatokkal együtt érkező tűzoltók az RTL France-nak elmondták, hogy a templomnál több sérült embert is találtak.

A rendőrség a Twitteren figyelmeztette a helyieket és a sajtót, hogy véletlenül se menjenek a rendőrségi szalaggal elzárt területre, mert azzal akadályoznák a hatóságok munkáját.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter már úton van a település felé, ahol várhatóan beszédet fog mondani.

Arról még nincs hír, hogy mi lehetett a támadók motivációja. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »