Turulvédők Hegyvidéken

Turulvédők Hegyvidéken

A Mi Hazánk másfél tucat hazafias szervezet tartott erődemonstrációt a budapesti, hegyvidéki Turul-szobor védelmében és az 56-os forradalomra emlékezve október 23-án 15 órától.

A Mi Hazánk másfél tucat hazafias szervezet tartott erődemonstrációt a budapesti, hegyvidéki Turul-szobor védelmében és az 56-os forradalomra emlékezve október 23-án 15 órától.

A forradalmi megemlékezésen felszólalt Pongrátz András 1956-os szabadságharcos, dr. Raffay Ernő történész, László Attila pilisi polgármester, a MÖM tiszteletbeli vezetője, Molnár-Gazsó János, a Vitézi Rend főkapitánya, Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke, valamint Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke. A rendezvényen hagyományőrző ágyútűzzel, sólyomröptetéssel, Sziva Balázs és Vári-Kovács Péter énekeivel is megidézték a dicső múltat.

A turulszobor védelmében a Mi Hazánk Mozgalom mellett összegyűlt az 1956-os Magyarok Világszövetsége, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Hegyvidéki Trianon Társaság és Farkasvölgyi Baráti Kör, a Horthy Miklós Társaság, a Légió Hungária, a Magyar Életvédők Egyesülete, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Magyarok Világszövetsége, a Mi Hazánk Ifjai, a Nemzetegyesítő Mozgalom, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat, a Szkíta Egyesület, a Trianon Társaság, valamint a Vitézi Rend.

Miután a XII. kerület új polgármestere, a kétfarkú Kovács Gergely megígérte, hogy elbontatja a Turul-szobrot, Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfőn elrendelte az emlékmű műemlékké nyilvánítását. 

Hírdetés

Lázár János A Turul marad című Facebook-bejegyzésében ezt írta: 

“A II. világháború katonai és polgári áldozatai előtt tisztelgő, XII. kerületi emlékmű szinte avatása óta politikai viták kereszttüzében áll. Ez azonban nem lehet ok arra, hogy egy nemzeti jelképet és egy művészeti alkotást pusztulásra ítéljenek. A kulturális örökség védelméért felelős miniszterként egyik legfontosabb feladatom, hogy megóvjam az értékeinket. Ma elrendeltem a Turul-szobor műemléki védelem alá helyezését.”

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke a megemlékezés kezdetén szimbolikusan egy „Turul tér” táblát helyezett ki a szobor tövébe. Az eseményen nehezményezte, hogy a kommunista kitüntetések után mai napig emelt nyugdíjat folyósítanak, Toroczkai László pedig kiemelte, hogy a választási kampányban ők lesznek azok, akiket mindenki támadni fog balról és jobbról. Az egyik azt fogja mondani, hogy ők nem is nemzeti oldal, a másik pedig, hogy ők a Fidesz bérencei. Leszögezte: a Mi Hazánk az egyetlen párt, amelyik igazi magyar és amely csak és kizárólag a magyarok érdekeit nézi.

Molotov – Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »