Turistákat raboltak ki a Gellért-hegyen

Turistákat raboltak ki a Gellért-hegyen

Turistákat raboltak ki a Gellért-hegyen

Vádat emelt az ügyészség egy fiatalokból álló társaság négy tagja ellen, akik lengyel és kínai turistákat, illetve két magyar férfit is kiraboltak Budapesten, a Gellért-hegyen.

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlottak – egy 16 éves fiatalkorú, egy 23 éves férfi, valamint nő bűntársaik, akik közül az egyik 20, a másik 18 éves – 2016. szeptember elején előzetesen megállapodtak abban, hogy pénzszerzés érdekében rablásokat követnek el. Helyszínül a Gellért-hegyet választották, tekintettel arra, hogy annak természeti adottságainál fogva, a sziklás, bokros részeken a járókelők kevésbé észlelhetik a támadásokat.

Az elkövetéshez a fiatalkorú egy gáz- és riasztópisztolyt, míg férfi társa egy zsebkést vett magához. Abban is megállapodtak, hogy a bűncselekményt a fiatalkorú és férfi társa hajtja végre, míg ezalatt a két nő szerepe a figyelés lesz.

A fenti módon a vádlottak a vád szerint 2016. szeptember 6. és szeptember 21. között – négyük közül változó részvétellel – két kínai, illetve egy lengyel turistát, és két magyar férfit is kiraboltak; a náluk lévő fegyverrel, valamint késsel fenyegetve tőlük telefont, fényképezőgépet, készpénzt tulajdonítottak el.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az ügyben fegyveresen, felfegyverkezve, csoportosan és bűnszövetségben elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat, amely bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, míg a fiatalkorú elkövető esetében a szabadságvesztés tartama öt évig terjedhet.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »