„Tűrhetetlen”, amit a magyar politikai elit csinál

„Tűrhetetlen”, amit a magyar politikai elit csinál

Megbírságolnák a magyar kormányt egyes német kormánypárti képviselők. A berlini politikusok szerint tűrhetetlen, hogy a magyar politikai elit pénzügyi hasznot húz az uniós tagságból, de a legalapvetőbb áldozatokra se hajlandó a pénzért cserébe.

A határátkelők és a szögesdrót kerítés között rekedtek a menedékkérők a magyar határon – írja az Amnesty International. A magyar hatóságok gyakorlatával foglalkoznak, szerintük szándékosan hátráltatják a legális menedékkérők belépését, hogy elriasszák a bevándorlókat Magyarországtól. A cikk egy afgán menekült sorsát követi végig, aki hónapok óta próbál meg legálisan bejutni Magyarországra, de hiába áll sorba mindennap.

Ausztria és Németország után Svédország kritizálja a bevándorlás-ellenes kormányt, amely nem hajlandó kiutasított menedékkérők visszafogadására, írja a The Local. A héten a svédországi magyar nagykövetet is bekéretik a stockholmi külügyi minisztériumba, hogy nála tiltakozzanak. A svédek 1051 embert küldenének vissza, de a magyar hatóságok szerint ezeket az embereket egyenesen Görögországba kellene visszaküldeni.

Az uniós vezetők megbüntetnék Magyarországot és Lengyelországot, amiért nem hajlandók kivenni a részüket a menekültválság megoldásából, írja a Der Spiegel. A német kormánypárt politikusait idézik, akik szerint a magyar és lengyel kabinet évente több milliárd eurót kasszíroz a tagsággal, de áldozatot hozni nem hajlandó. Magyarország tavaly 4,5 milliárd euró pluszban zárta az uniós tagságot, ennyivel többet kapott vissza a befizetéseinél. A német elemzés szerint ezen lehetne csökkenteni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »