Tüntetett Pécsett, repült a munkahelyéről

Tüntetett Pécsett, repült a munkahelyéről

Kirúgták a munkahelyéről azt a férfit, aki felszólalt egy múlt heti pécsi tüntetésen. P.Horváth Tamás abban a középiskolában dolgozott, melynek korábbi főigazgatója, jelenleg igazgatótanácsi elnöke, Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő. Az intézmény vezetője tagadja, hogy összefüggés lenne az elbocsátás és a tüntetésen való részvétel között.

A gimnázium főigazgatója csak a kirúgásról beszámoló szabadpécs.hu újságírójának nyilatkozott.

Hírdetés

„Abból a szempontból nagyon korrekt volt, hogy viszonylag hamar válaszolt minden megkeresésre. Gyakorlatilag hárított, ahogyan a cikkben is, az Átlátszón és a Szabadpécsen is megjelent, hárította, mondjuk így azt a fajta vádat, hogy a két ügy között, tehát az ellenzéki szerepvállalás és az elbocsátás, vagy a szerződésbontás között bármiféle összefüggés lett volna” – így Babos Attila. 

A Református Kollégium korábbi főigazgatója, jelenleg pedig az igazgatótanács elnöke Hoppál Péter a Fidesz városi elnöke, országgyűlési képviselő, kulturális államtitkár. Az önkormányzat többek között az ő javaslatára fogadta el az alapítványt megbélyegző nyilatkozatot.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »