„Tüntessenek, ne hagyják, hogy ez a pszichopata gyilkos kiszabaduljon!”

„Tüntessenek, ne hagyják, hogy ez a pszichopata gyilkos kiszabaduljon!”

Riasztás című műsorunk exkluzív interjút készített annak az izraeli fiúnak az édesanyjával, akit két évvel ezelőtt álmában, téglákkal vertek agyon helyi fiatalok Tiszakécskén. A gyilkosokat néhány napja jogerősen is elítélték. Az áldozat családja felháborodott – a szerintük enyhe – ítéleten.

Ofir két éve érkezett Magyarországra, nagyszülei egykori lakóhelyét kereste. Orvosi műszerésznek tanult. Édesanyja szerint jó humorú, közvetlen, de nagyon érzékeny, az erőszakot minden körülmények között elutasító fiúként nőtt fel és élt. Egészen addig, amíg két évvel ezelőtt, 2016 áprilisában egy tiszakécskei ház romjai között, környékbeli fiatalok az ott talált téglákkal halálra kövezték.

 „A közvetlenül fölötte álló első rendű vádlott egy tégladarabot két kézzel megragadva felülről lefelé irányuló mozdulattal többször, nagy erővel lesújtott a földön fekvő sértett fejére, aki az elhúzódó súlyos bántalmazás hatására eszméletét vesztette” – szinte ott érzi magát az ember a roskadozó ház dohos romjai között a gyilkosság pillanataiban, amikor Hubay Attila ügyész felidézte, hogyan végezték ki az izraeli turistát bedrogozott gyilkosai, egy akkor 21, és egy 19 éves fiú. Az ötletgazda első fokon életfogytiglant, társa 18 évet kapott.

A Szegedi Ítélőtáblán tartott másodfokú tárgyaláson azonban nekik kedvezett a jogértelmezés. N. Károly elsőrendű vádlott a szabadságvesztésének tartamát 21 évre, S. Edvárd János másodrendű vádlott szabadságvesztésének tartamát pedig 15 évre enyhítették.

Vagyis a brutális gyilkosság kitervelője, akár már 35 évesen szabadulhat, társa pedig még harminc sem lesz, mire újra szabad levegőt szívhat. Pedig a vallomásaikban még az is elhangzott, hogy csak ki akarták próbálni milyen lehet embert ölni.

 „Magukat sajnálom, önökért aggódom. Nézze, én itt élek Izraelben, ez az ember már nem tud több szenvedést okozni nekem és a családomnak, de önök, akik egy országban élnek majd vele, mikor tizenpár év múlva kiszabadul, önök veszélyben lesznek. Tüntessenek, ne hagyják, hogy ez a pszichopata gyilkos kiszabaduljon!” – mondta a Riasztásnak Chana Gross.

Az édesanya azt mesélte: a rendőrök nagyon udvariasak voltak, amikor a férje Magyarországra utazott, hogy megkeresse a fiukat, de azt azért furcsállták, hogy senki sem beszélt angolul a rendőrkapitányságon. Egészen fővárosig kellett menniük, hogy megértessék magukat valakivel. Azon is megrökönyödtek, hogy egy hétig egyáltalán nem találták meg Ofir holttestét, pedig a rendőrök többször is elmentek a romos ház mellett, még az édesapával együtt is.

Hogy a nyomozók végül, hogyan akadtak a gyilkosok nyomára, és hogy a bíróság miért enyhítette korábbi büntetésüket, kiderül a Riasztásból, ma este 9 órától.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »