Tunéziai hoteleket támadott meg az ISIS

Tunéziai hoteleket támadott meg az ISIS

Két hotelt támadtak meg az ISIS fegyverei a tunéziai Szúsza városában. Szúsza tengerpari üdülőhely Tunézia észak-keleti részén, európai turisták, főleg britek kedvelt célpontja. A Conflict News szerint legalább 27 halálos áldozata van a támadásoknak, ezt a számot a tunéziai belügyminisztérium is megerősítette. Az áldozatok nemzetisége egyelőre ismeretlen, az ügy felderítése jelenleg is folyik. A hotelek vendéglistái alapján azonban komoly esély van arra, hogy európai turisták is vannak a halottak között.

Több magyar utazási iroda is ajánlja a megtámadott hoteleket

Beszámolók szerint a vendégek először egy nagyobb robbanást hallottak, majd mindenki elkezdett a hotel felé menekülni. A tengerpart felől fegyverropogást lehetett hallani – mondta egy vendég, aki a hotelszobájában, székkel és asztallal elbarikádozva vészelte át a támadást.

„Szirénákat hallottam, aztán mindenki elkezdett a hotel privát strandjáról a hotel felé futni. Senki nem tudta, mi történik.”

Hírdetés

– nyilatkozta egy brit turista a Daily Mailnek. Egy másik vendég így írta le az eseményeket:

„A fiam épp a tengerben volt, aztán elkezdtünk neki kiabálni, hogy azonnal jöjjön ki. Mikor futva odaért hozzánk azt mondta, hogy látta, ahogy lelőnek egy embert.”

Sebesültek is vannak, a Conflict News azt írja, legalább hatan. Szemtanúk is több sebesültről számoltak be, a Hotel Bellevue és a Royal Kenz Hotel vendégei szerint percekig fegyverropogást és hisztérikus sírást lehetett hallani a megtámadott hotelek strandjain. Más források szerint a Hotel Marhaba nevű szálloda is a megtámadottak között van. A Conflict News szerint az egyik szúszai hotelben gyanús csomagot találtak, amiben bomba is lehet.

Hasonló, turisták ellen irányuló támadás legutóbb márciusban volt Tunéziában, akkor terroristák az tuniszi nemzeti múzeumban szedtek túszokat. 21 embert, főleg európai turistákat a helyszínen megöltek, később még egy ember halt meg.


Forrás:444.hu
Tovább a cikkre »