Túlságosan ellazultak a Siemensnél és a Gazpromnál: zeneszámokon keresztül üzengettek egymásnak a twitteren

Túlságosan ellazultak a Siemensnél és a Gazpromnál: zeneszámokon keresztül üzengettek egymásnak a twitteren

Elszakadhatott a cérna, vagy elgurulhatott az a bizonyos gyógyszer a német Siemens és az orosz Gazprom munkatársainál. Miközben Európa egy háború és egy energiaválság következményeit nyögi, ők ráértek zeneszámokon keresztül vitázni az oroszok által követelt, de a szankciók miatt Németországban veszteglő gázturbina kapcsán. Időközben a Gazprom bejelentette, hogy augusztus végén három napra teljesen leáll a szállítás az Északi Áramlat 1-en.

A hetek óta zajló eredménytelen vita után a Siemens a twitteren tett közzé egy képet a náluk “árválkodó” alkatrészről. Majd felvetették a Gazpromnak, hogy készítsenek közös Spotify lejátszási listát az alkatrész kapcsán. A Siemens feldobott labdája a “So lonely” című dal volt a Police-tól (magyarul annyit tesz, Olyan magányos).

A Gazprom vette a lapot, és a Judas Priest “Breaking the Law”‘ című számát osztották meg (magyarul: Törvényt szegni).

Hírdetés

Gyűltek a zeneszámok, a listára felkerült a Depeche Mode “Enjoy the Silence” (Élvezd a csendet) című dala, Queentől az “I Want to Break Free” (Szabad akarok lenni), a Beatlestől a “Back to the USSR” (Vissza a Szovjetunióba) és a Talking Headstől a “Road to Nowhere” (Sehova sem vezető út). A csattanó pedig Kanye Westtől a “Coldest Winter” volt, magyarul: a Leghidegebb tél.

A sajátos üzenetváltásról a Bloomberg hírügynökség számolt be. A cikkük megjelenése közben a Siemens törölte az üzengetést elindító posztot, majd elnézést kértek, hangsúlyozva, hogy “az első naptól kezdve elítélték az ukrajnai háborút”…

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »