Túlóratörvény: megszállták a tüntetők a Margit hidat

Túlóratörvény: megszállták a tüntetők a Margit hidat

A Kossuth térre hirdettek meg tüntetést a parlementben szerdán elfogadott túlóratörvény ellen tiltakozók csütörtök estére. A több száz fős tömeg dobosok vezetésével elindult a Margit híd felé a Balassi utcában, majd fél hét előtt pár perccel teljes szélességében elzárták a Margit hidat, a 4-6-os villamos sem jár.

Sajtóértesülések szerint felmerült, hogy a Sándor-palotához mennek.

Hírdetés

Közben a Belügyminisztérium közleményt adott ki, amely szerint Pintér Sándor belügyminiszter operatív értekezleten értékelte a szerdai, Kossuth téri be nem jelentett demonstráció tapasztalatait. Pintér Sándor szerint a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt.

A miniszter leszögezte, hogy a demokráciát rendbontók zavarták meg.

„Azok, akik arcukat elfedve összetévesztették a demokráciát a törvénytelenséggel, a szabad véleménynyilvánítás jogát az erőszakkal”

– fogalmaz a közlemény, amely szerint nem a demokrácia része az a tüntetés, amelyen durván megsértik a törvényeket, és amelynek biztosítása során kilenc rendőr szenved sérülést. Pintér Sándor kifejtette, a rendőrség továbbra is biztosítja a békés gyülekezési jogot, de a fokozatosság, a szükségesség és az arányosság figyelembe vételével gáta


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »