Túlóratörvény: ez lesz ma a folytatás

Túlóratörvény: ez lesz ma a folytatás

A tüntetés délután öttől éjfél utánig tartott, akkor a rendőrök kiszorították a még jelen lévő demonstrálókat a Kossuth Lajos térről.

A korábban szétvált tüntetőcsoportok estére a Kossuth téren egyesültek. Késő estére a korábbi tömeg nagyjából fele hazament. Ismét három részre szakadt a demonstrálók csoportja:

A rendőrség ekkor azt is közölte: „A rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében elrendelte a védőfelszerelés használatát: a rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel.” A korábban közölt néggyel szemben ötre emelkedett a megsérült rendőrök száma. Azt is közölték, hogy “a tüntetők egy része megkísérelt betörni az Országgyűlés épületébe, amit a rendőrség megakadályozott.”

Hírdetés

Dulakodás főként az első sorokban volt, a hátrébb állók viszonylag békésen demonstráltak.

Hajnali egykor a rendőrség ismét közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy az agresszív tüntetők gyújtogattak és padokat rongáltak meg, és néhányan szánkókat gyújtottak fel a Kossuth téren. A rendbontók a rendőrökkel szemben is agresszíven léptek fel és megkísérelték az ország karácsonyfáját is felgyújtani, arra petárdákat és pirotechnikai eszközöket dobáltak. A rendőrök a keletkezett tüzet eloltották.

A rendőrség a további károkozás és a biztosításban részt vevő rendőrök testi épségének érdekében a rendbontókat kiszorította a területről.

Csütörtök délután ötre újabb tüntetést hirdettek a Kossuth térre, ezt a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet szervezi:

“Visszamegyünk a Kossuth térre és békésen tüntetünk a rabszolgatörvény elfogadása ellen. Hozz magaddal enni- és innivalót, meleg ruhát, és készülj fel, hogy több órát maradunk. A tüntetés bejelentett és elfogadott a hatóságoknál.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »