Túlfeszített tempó: pár nappal a vb előtt még nagyban rúghatják a bőrt az európai topligákban

Túlfeszített tempó: pár nappal a vb előtt még nagyban rúghatják a bőrt az európai topligákban

Eddig mély hallgatás övezte, hogyan igazodnak az európai bajnokságok a 2022-es katai világbajnokság szokatlan – november 21.–december 18. között – időpontjához. Ami viszont a napokban Németországban és Angliában is kiszivárgott, az közelít az őrülethez.

A Német Labdarúgó Szövetség a múlt héten fogadta el a Bundesliga 2022–23-as szezonjának menetrendjét. Ebben a dokumentumban az áll, hogy a Bundesliga 1. 15. fordulójára 2022. november 13-15. között kerül sor, és ugyanezen a hét végén rendezik majd a Bundesliga 2. 17. fordulóját. A német bajnokság csak ezek után áll le – írja az Origo.

Vagyis a november 21–december 18. közötti katari labdarúgó-világbajnokság előtt 6 nappal a német bajnokság – számos válogatott játékosait adó – csapatai még játszanak.

Olvassuk el még egyszer a két dátumot. Akárhogy és akárhányszor olvassuk, azt látjuk, hogy a világbajnokság kezdete előtt 6 nappal még a Bundesliga csapatai játszanak. Azok a csapatok, amelyek a világbajnokságon szereplő számos válogatottba adnak játékosokat. Mindezek alapján két dolog képzelhető el:

  • A német bajnokságban szereplő focisták csak 5 nappal a vb kezdete előtt csatlakoznak hazájuk nemzeti együtteséhez és mennek a világbajnokságra.
  • Az érintett futballisták már korábban elhagyják a csapataikat.

Hírdetés

Szó sincs tehát arról, hogy a Bundesliga csak azért állna le három héttel a vb kezdete előtt, hogy a játékosok normálisan fel tudjanak készülni a 2022-es év legnagyobb és legfontosabb sporteseményére.

Nincs megállás, sőt…

A Premier League sem akar hetekkel a vb kezdete előtt leállni. A hírportál szerint egy szintén kiszivárgott dokumentum szerint a PL-ben – csakúgy, mint a Bundesligában – 2022. november 12-én és november 13-án is mérkőzéseket rendeznek. Mindez azt erősíti meg, hogy komoly futballháború robban majd ki a klubcsapatok és a nemzeti válogatottak között – jegyzi meg az Origo.

Miközben a németek a vb vége után hosszú szünetet akarnak tartani a Bundesligában, addig az angoloknak eszük ágában nincs elengedi a PL legféltettebb kincsét, a karácsonyi fordulót, vagyis a Boxing Day-t. Éppen ezért a vb vége után 8 nappal már teljes PL-fordulót rendeznek, ami előrevetíti azt, hogy a játékosok milyen állapotban lesznek.

Már azok a focisták, akik a vb végjátékában érdekeltek. Mert a Premier League már a világbajnokság csoportkörének befejezése után újraindulna, és egyes meccseket december 4-től játszanának le. Miközben Katarban zajlik a világbajnokság.

A BL és társai

A hírportál mások mellett arra is kitér, hogy – egy Wikipedia-bejegyzés szerint – a Bajnokok Ligájában 2022 őszén november 1–2-án rendeznék a főtábla csoportkör 6. fordulóját. Ez a vb kezdete előtt 20, illetve 19 nappal van. Amennyiben tehát a menetrend valós, akkor a BL-ben szereplő játékosok november 3-a előtt semmiképpen sem csatlakozhatnak a világbajnokságra készülő nemzeti csapatokhoz.

Az Európa-liga és a Konferencia-liga utolsó játéknapja a 2022-es vb előtt november 3. lesz.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »