Túlélte egy búvár, hogy egészben bekapta egy bálna

Túlélte egy búvár, hogy egészben bekapta egy bálna

Hihetetlen történetről számolt be egy amerikai búvár: Michael Packard elmondása szerint egészben bekapta őt egy hosszúszárnyú bálna.

A homárokat halászó 56 esztendős férfi a massachusetts állembeli Provincetown közelében ereszkedett a vízbe, mikor visszaemlékezése szerint „óriási lökést érzett, majd minden elsötétült” – írja a Magyar Nemzet.

Először attól tartott, hogy egy cápa harapta meg, ám utána ráébredt, hogy nem voltak fogak, nem érez fájdalmat, valószínűleg egy bálna szájában van.

Mivel a búvárfelszerelését továbbra is viselte, tudott lélegezni, ám kétségbeesésében már a halálra készült, feleségére és gyermekeire gondolt. Ám ekkor szerencséjére az állat a felszínre úszott, és kiköpte őt.

A halász úgy becsülte, nagyjából 30-40 másodpercet tölthetett a bálna szájában.

Hírdetés

Michael Packard történetének szemtanúi is voltak, más halászok mentették ki a vízből és szállították kórházba. Úgy tűnik, csodával határos módon szinte sértetlenül megúszta a kalandot, csak a térde ficamodott ki.

A hosszúszárnyú bálnák akár 15 méteresre is megnőhetnek, súlyuk elérheti a 36 tonnát.

A World Wildlife Fund szerint már csak kevés maradt belőlük, populációjuk 60 ezer körül lehet a világon. A CNN által megkérdezett szakértők egyetértettek abban: egészen szokatlan, hogy egy bálna bekapjon egy embert. Úgy vélték, az állat legalább annyira meglepődhetett, mint a búvár: minden bizonnyal baleset történt, étkezés közben véletlenül sodródhatott a férfi a szájába.

Arra is emlékeztettek, hogy bár a bálnák szája hatalmas,

a torkuk valójában szűk, így az a veszély nem fenyegette a halászt, hogy lenyelik.

Azt persze nem vitatták, hogy ettől még óriási veszélyben forgott az élete.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »