Túlélte a rákot, de zaklatói miatt öngyilkos lett

Túlélte a rákot, de zaklatói miatt öngyilkos lett

Hősiesen küzdött a gyógyulásért, de a külsejét érő gúnyolódásokat már nem bírta az ohiói kislány.

Bethany Thompsonn-nál háromévesen diagnosztizáltak agydaganatot. A kislánynak számos sugárkezelésen kellett átesnie, mire 2008-ban közölték vele: úgy tűnik, sikeresen eltűnt a daganat.

A szülők boldogsága határtalan volt, ám Bethany nem tudott teljes szívvel örülni a gyógyulásnak. A kezelés miatt ugyanis idegkárosodást szenvedett, ami megváltoztatta az arcát. Mosolya és beszéde inkább grimasznak tűnt, mint bármi másnak.

Ez és göndör haja elég indok volt osztálytársainak, hogy folyamatosan cukkolják, mesélte Bethany édesanyja, Wendy Feucht a CNN-nek.

Hírdetés

Az anya már csak a tragédia után tudta meg, hogy egy kifejezetten nehéz szerdai nap után lánya közölte legjobb barátnőjével, hogy már nem bírja tovább a zaklatásokat és meg fogja ölni magát. A hatodik osztályos Bethany aznap délután be is váltotta ígéretét, önkezével vetett véget életének.

Mire a legjobb barátnő édesapja figyelmeztette volna a szülőket, már túl késő volt. Bethany talált egy pisztolyt a lakásban, és amíg mostohaapja aludt, lelőtte saját magát. Édesanyja szerint lányának sokáig kellett keresgélnie, ugyanis férjével jól eldugták a fegyvert a gyerekek elől.

Az édesanya szerint Bethany iskolája, az ohioi Tirad középiskola tisztában volt a lányt ért atrocitásokkal. – Az igazgató korábban még azt mondta, hogy még kivizsgálás alatt van az ügy. Nem tettek semmit – panaszolta Wendy Feucht.

Bethany pszichológushoz is járt, hogy megbirkózzon önértékelési problémáival. Hiába volt sok barátja, ez nem kompenzálta az őt ért rendszeres inzultusokért.

Bár az iskola szerint mindent megtesznek, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a bullying veszélyeire, Bethany-nak és barátnőjének nem engedték meg, hogy az általuk készített figyelemfelkeltő posztereket kiragasszák az intézmény területén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »