Túlélési tanácsok – új sorozat a Betyársereg oldalán (+videó)

Túlélési tanácsok – új sorozat a Betyársereg oldalán (+videó)

Új sorozatunkkal célunk, hogy megmutassuk az olyan túlélési praktikákat, amellyel egy esetleges összeomlás esetén sikerrel kiállhatjuk a megpróbáltatásokat. Hetente jelentkező sorozatunk állandó szakértője Gyuricza László, alias Papica lesz, akivel már korábban találkozhattatok itt a Betyársereg honlapján.

Viricselés, tábor építés, tűzgyújtás

A bushcraft, vagy magyarul bozótmívelés egy olyan tudomány mely ötvözi azt a tudást ami őseink számára reális boldogulást tett lehetővé a természetben és a mai kor technikai vívmányait is hasznosítja. Háborús helyzetben, társadalmi összeomlás esetén, vagy akár egy tartalmas hobby keretén belül hasznosítható természet közeli tevékenység amely segítségével reálisan élhetővé tehető olyan környezet is ami egyébként nem, vagy csak korlátozottan az.

Hírdetés

Olyan növényismeret, eszközkészítés, ételkészítési praktikák tárháza mely elsajátítása önbizalmat ad továbbá rendkívül jó stresszoldó tevékenység a mindennapok mókuskerekében robotolók számára is.  A túlélős akciófilmek katonai technikáinak a lényegesen szélesebb körben alkalmazható polgári vonala mely gyakorlati tudás tekintetében jelentősen felülmúlja a Rambo filmek színvonalát. Világszinten az egyik legelismertebb szakember ebben a hobbyban Ray Mears, az általa képviselt színvonal minden tekintetben alkalmas arra, hogy tanuljunk belőle.

Ez a film egy könnyed esti program akár az egész családnak és nyugodt szívvel állítom, hogy hangulatában igen kellemes néznivaló. Olyan tartalomra számíthattok mint a nálunk is ismert viricselés, tábor építés, tűzgyújtás stb.

(Betyársereg)


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »