Túl sok vizet ivott, ezért halt meg a fiatal lány a Soundon

A 23 éves lány partidrogot fogyasztott, és arra túl sok vizet ivott, ettől pedig agyi ödémát kapott, végül pedig ebbe halt bele – tudta meg a blikk.hu.

Azt nem lehet tudni, hogy önszántából, vagy esetleg az italába csempészve, de a fiatal lány drogot fogyasztott. A különböző partidrogok erős szomjúságot okoznak, olyannyira, hogy több liter vizet ivott meg nagyon rövid idő alatt, a hirtelen folyadékbevitel pedig agyödémát okozott.

Hírdetés

A lap információi szerint a lány a fesztiváltól mintegy két kilométerre lévő parkolóban lett rosszul. Úgy tűnik, hogy a fesztivál egészségügyi személyzetével nem találkozott a lány. A Balaton Soundot szervező cég szerint az ő adatbázisukban nem szerepelt a lány neve az ellátottak között.

A túl sok vízivás okozta tünetegyüttest az orvosok vízmérgezésnek – hiperhidrációnak – nevezik. Ha a beteg túl sok folyadékot iszik, felhígul a vére és kisebb lesz benne az ásványi anyagok és a só koncentrációja. Ez vezethet végül agyi ödémához, mivel a vesék nem tudják elég gyorsan kiválasztani a vizet a vérből.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »