„Túl késő Németország számára”

„Túl késő Németország számára”

BERLIN. Az egykor menekültekkel foglalkozó önkéntes, aki örömmel üdvözölte Angela Merkel döntését, hogy migránsok milliói előtt nyissák meg a határokat, most azt állítja, tévedett. Mint mondta: „Túl késő Németország számára”.

Rebecca Sommer fotográfus és újságíró 2012-ben MenekültMunkacsoport + Emberi-Jogok (ArbeitsgruppeFlucht + Menschen-Rechte) címmel egyesületet hozott létre a menekültek megsegítésére. 2015 végén, amikor Angela Merkel német kancellár a migránsok előtt megnyitotta a határokat, Rebecca lelkesen üdvözölte a döntést.

„Abban az időben szerettem volna mindenkinek segíteni, valóban azt hittem, hogy valamennyien a pokolból menekülnek és hihetetlen nyomorban élnek” – magyarázta a német aktivista a DoRzeczy lengyel konzervatív hetilapnak.

Sommer 300 önkéntes munkatársával együtt német nyelvkurzusokat tartott az érkező mingránsoknak, hogy segítse a társadalomba való beilleszkedésüket.

„Azt gondoltam, idővel középkori szemléletük megváltozik, de miután láttam a körülöttem és az önkéntesek körül kialakult helyzetet, el kellett ismernem, a moszlim menekültek a miénktől teljesen eltérő értékrendben nőttek fel. Az iszlám tanításai által gyermekkoruktól fogva olyan agymosáson mennek keresztül, hogy egyáltalán nem is akarnak a mi értékrendünkhöz alkalmazkodni. Még rosszabb, hogy bennünket hitetleneknek tartanak, arrogánsak és megvetnek bennünket”.

Hírdetés

„Borzasztó élmény volt számomra, mikor rádöbbentem, hogy az emberek, akiknek segítettem, akiknek ételt adtam és a kertemben fogadtam, „ostoba német szukának” neveztek" – emlékezik vissza. Rebecca a keserű tapasztalatot követően felhagyott az önkéntes munkával, az újévi ünnepségekre nem jár egyedül, s már ötször támadták meg arabul beszélő férfiak.

A lengyel hetilapnak elmondta, nem ő az egyedüli eset, számos önkéntes jutott erre a felismerésre, s egyre kevesebben vannak, akik a menekültekkel kapcsolatban önkéntes munkát vállalnak. Elismerte, a moszlimok veszélyt jelentenek Németország számára, s a családegyesítés keretében a családtagok érkezésével a helyzet romlani fog.

Az említetteken kívül elismerte, barátai körében vannak németek, akik Lengyelországba készülnek emigrálni. „Ha a lengyelek és a magyarok nem adják fel, akkor ezek az országok lehetnek azok, ahová a franciák és a németek menekülni fognak. Európa stabil szigetévé válhatnak”.

Németország számára már túl késő, vélekedik Rebecca Sommer, aki nyugdíjas korára szintén azt tervezi, elhagyja Németországot. A politikai iszlám mindenhol jelen van, a kormányban, a politikai pártokban, a rendőrségen, az iskolában, állítja. A családegyesítés során moszlimok újabb milliói érkeznek Németországba. Berlinben, ahonnan származik, már vannak kerületek, ahol csak moszlim közösség él, és párhuzamos társadalmakat hoznak létre.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »