Tudta a lefegyverzett őr, hogy nincs lőszer a fegyverben, mégsem szólt róla a rendőröknek

A tárgyalóban kiesett a tár a büntetésvégrehajtási őr fegyveréből, amikor dulakodni kezdett a múlt pénteken megszökött fegyenccel. Az őr elvileg tudta, hogy üres a fegyver, mégsem szólt róla a rendőröknek.

A RTL Híradójának információi szerint a múkt pénteken egy szökött rab által lefegyverzett őr tudta, hogy nincs lőszer a tőle elvett fegyverben, mégsem jelentette a fogolyt üldöző rendőröknek. A korábban megjelent cikkek, és a hvg.hu információi szerint is a fegyőrnek dulakodás közben sikerült megnyomnia a nála lévő maroklőfegyver tárkioldó gombját, így történhetett meg, hogy nem volt töltény abban a pisztolyban, amit az ítélethirdetés után megszökött Sz. Károly megszerzett.

Hírdetés

A képet árnyalja az RTL riportja, amelyben az hangzik el, hogy a tár a dulakodás közben kiesett a pisztolyból, de az őr ezt nem mondta senkinek, egyszerűen eltette a tárat. Így a rendőrök végig úgy tudták, hogy egy éles fegyverrel menekülő rabot üldöznek, aki bárkire tüzet nyithat.

A férfit a múlt hét pénteken szállították a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületébe, ahol garázdaság és rongálás miatt 1 év 1 hónapra ítélték, ám onnan megszökött és végül 5 lövéssel ártalmatlanították a XV. kerületben. A szökött fegyenc jelenleg a tököli rabkórházban van.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »