Tudom, mit tettél '44 nyarán!

Egy 19 éves srác legyen szíves hivatalos dokumentumokkal bizonyítani, hogy valószínűleg sosem látott dédnagyapja mit csinált 70 évvel ezelőtt. Ha nem tudja, akkor nyilván náci volt.

„Egyetlen kérésem van mindenkihez. Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak, hogyan reagáltak a saját ük/déd/nagyszülei 1938-1944-ben. Ha erre érdemi válasza van, nem tudatlan hárítás, hanem érdemi, megalapozott, alátámasztható válasza, akkor tovább tudunk lépni. A cél nem az ítélkezés (nem szabad, hogy az legyen, bár a főhangadók ebben utaznak). A cél az, hogy értsük, hogyan lesz emberi esendőségből opportunista aljasság. Legyen szó bárkiről, engem nem érdekel, hogy zsidó vagy nem zsidó az illető. Engem az opportunista aljasság érdekel, mert ez az igazi üzenete a holokausztnak Magyarországon.” (Babarczy Eszter)

Amikor ezt elolvastam, először nem akartam hinni a szememnek, gondoltam ez is talán valami belsős vicc, a Magyar Narancs vonzáskörzetéből szalajtott bértelmiségiek sajátos iróniája.

Hírdetés

Amikor rájöttem, hogy nem, ezt komolyan gondolja a „közismert értelmiségi”, akkor tehetetlen harag fogott el, majd lassan felülkerekedett a józan eszem, és nevetni kezdtem.

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »