Tudatos sikerépítés

Tudatos sikerépítés

Együttműködve a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesületével a Prosperitati Alapítvány és a Nemzetpolitikai Államtitkárság negyedik alkalommal indítja el a Vajdasági Mentorprogramot. A program népszerűsítésének és a közös célok meghatározásának céljával pénteken Szabadkán az Artist Hotelben toborzó eseményt tartottak. Itt az érdeklődők személyesen tájékozódhattak a mentorprogrammal kapcsolatos részletekről, továbbá találkozhattak és elbeszélgethettek a korábbi évadok résztvevőivel, valamint workshopon vehettek részt. A tervek szerint Újvidéken is megszervezik a toborzó napot, április 17-én, szerdán, a Queen Hotelben. A mentorprogram negyedik évadában való részvételre április 30-áig lehet jelentkezni, az előzetes bejelentések értelmében a program nyitórendezvényét május 14-én tartják meg.

A pénteki eseményen korábbi mentorok és mentoráltak, valamint a hamarosan induló negyedik évad iránt érdeklődők mellett részt vett Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság Nemzetpolitikai Stratégiai Tervező Főosztályának vezetője, prof. dr. Nagy Imre, a Prosperitati Alapítvány igazgatóbizottságának elnöke, Tóth Tamás, a Vajdasági Magyar Vállalkozók Egyesületének (VMV) elnöke és Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője.

A negyedik évaddal Vajdaság lesz a Kárpát-medence azon térsége, ahol a legtöbbször szervezték meg a mentorprogramot, nem beszélve arról, hogy a gazdaságfejlesztési programhoz hasonlóan ez a program is innen indult Kárpát-medencei útjára, emelte ki a megjelenteket köszöntve Juhász Bálint.

Hírdetés

Juhász Bálint szavai szerint a Kárpát-medencei külhoni mentorprogramok sorában a Vajdaságban hamarosan induló lesz a tizenkettedik évad. A program elsődleges célja a vállalkozói közösség kialakítása volt, minden arra utal, hogy a terveket sikerre vitték, fogalmazott Juhász Bálint. Hozzátette, miután létrehozták a vállalkozói közösséget, ennek a megerősítése vált az alapvető céllá, értékelése szerint ez utóbbi célkitűzés megvalósításának tekintetében is jó úton járnak.

– A mentorprogram negyedik évadába számos újdonságot tervezünk beemelni. Ezúttal lesz egy előkészítő szakasz, majd ezt követi a mentor-mentorált közötti együttműködés szakasza. Az az elképzelés, hogy elsősorban személyes találkozások révén szervezzük meg a programot, azaz minimális lesz az online találkozók száma. Az érdeklődés már most rendkívül nagy. Már több mint egy tucat mentor jelezte részvételi szándékát. Ami a mentorálás iránt érdeklődőket illeti, eddig majdnem ötvenen jelentkeztek. Fontos tudni, hogy a regisztráció még nem jelenti azt, hogy valaki automatikusan részt vehet mentoráltként a programban, szeretnénk, ha a legmotiváltabb és a legjobb elképzelésekkel rendelkező jelentkezők kerülnének be a programba. A korábbi évadokhoz képest az ugyancsak újdonság, hogy az is részt vehet mentoráltként a programban, aki még nem vállalkozó, ám jó üzleti ötlettel rendelkezik. Abban reménykedünk, hogy egy-egy jó elképzelés táptalajra találhat a programban való részvétel révén. Ezúttal sokkal többet szeretnénk foglalkozni a célmeghatározással, továbbá a program- és az egyéni résztvevői célok meghatározásával, valamint a párosítással, továbbá a coachinggal, azaz a mentorok és a szakmentorok felkészítésével – taglalta Juhász Bálint.

Az elmondottak értelmében a programban 80 résztvevőre számítanak, 30 mentorra és legfeljebb 50 mentoráltra. A mentorok felkérés alapján, térítésmentesen vesznek részt a programban.

– A mentor és mentorált közötti együttműködésnek az eddigi tapasztalatok alapján konkrét eredménye van, a résztvevők között olyan is van, aki megnégyszerezte bevételét, de olyan is, aki profilt váltott, mások bővítették tevékenységi körüket. A program a piacra jutásban is segítségére lehet a vállalkozóknak, valamint a magabiztosság erősítésében, ez utóbbi pedig rendkívül fontos az üzleti életben. Mentoráltjaink többsége szinte kivétel nélkül ma is működő vállalkozást vezet – nyilatkozott a sajtónak a részletekről Juhász Bálint, aki az eseményen azt is bejelentette, hogy az idén szeptember 19-én és 20-án tartják meg a Connect + Grow üzleti konferenciát Palicson. Ez utóbbit tavaly szervezték meg első ízben.

A korábbiakhoz képest ezúttal hosszabb ideig tart majd a mentorprogram, erősítette meg a résztvevőkhöz szólva Hajnal Virág, majd megjegyezte, hogy a programot a tudatosság jegyében szervezik meg, tudatos elemeket integrálva abba. – A mentorprogram keretében vállalkozásfejlesztési képzés is lesz. Az is fontos, hogy együtt vagyunk, közösségként a vállalkozók egymástól tudnak tanulni. Mellette egy életformát is képviselünk, egy közösségi formát, amely például az egymáshoz való viszonyulás jellegét is befolyásolja. A programot előkészítő szakasszal egészítettük ki, mivel korábban azt láttuk, hogy nem ismertük kellőképpen a mentoráltak problémáit. Azt tapasztaltuk, hogy a mentoráltak gyakran úgy érkeznek meg a programba, hogy nem határoznak meg konkrét célokat azzal kapcsolatban, hogy hová szeretnének eljutni. Ezzel összefüggésben a tapasztalat azt is megmutatta, hogy azok a mentoráltak voltak különösen sikeresek, akik előre meghatározták céljaikat, úgy vállalkozásukkal, mint a mentorprogrammal kapcsolatban. A mentorok esetében ugyancsak azt látjuk, hogy nem mindenki rendelkezik teljes mértékben azzal a tudással, amely szükséges a mentoráláshoz. Maguk a korábbi mentorok jelezték, hogy coachingtechnikák elsajátítására lenne nagyon nagy szükségük. Ennek okán ezúttal a mentoroknak is szakmai tartalmakat kínálunk fel. Azt szintén érdemes tudni, hogy az idén személyiségtesztet is bevezettünk, azaz ennek segítségével párosítjuk a mentoráltakat a mentorokkal. Igyekszünk személyiségtípus szerint párosítani az együttműködő feleket, de természetesen a tevékenységi terület is mérvadó szempont lesz – számolt be a tudnivalókról Hajnal Virág.

Forrás: magyarszo.rs

Fotó: Juhász Bálint hivatalos Facebook-oldala

The post Tudatos sikerépítés appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »