Tudásválság

Tudásválság

, a szocialisták választmányának elnöke, a párt oktatáspolitikusa, aki szombati sajtótájékoztatóján hosszan elemezte a Fidesz iskoláztatási rendszerét.

Megtudtuk, hogy az Orbán-kormány elképesztő tudásválságot okozott az ifjúság körében, a pedagógusok és a gyermekek túlterheltek, ráadásul nagy a pedagógushiány, az elkeseredett pedagógusok külföldre mennek. Dráma van, sőt világvége. Tudásválság. Ne csodálkozzunk, hogy az elmúlt években több tízezer gyerek esett ki általános iskolai végzettség nélkül az rendszerből, tovább nőtt a funkcionális analfabetizmus. Hülyül az ország – összegezte tapasztalatait a kulturális asszonyka, aki azt is elárulta, hogy Orbán Viktor szándékosan butítja a fiatalságot azzal, hogy neohorthysta, neokeresztény, kőkonzervatív alapon álló Nemzeti alaptantervet kényszerít rá a gyerekekre.

Kunhalmi Ágnes nem először jelentette ki, hogy a kormány oktatáspolitikája tragikus tudásválságot okoz. Tavaly decemberi emlékezetes beszédében arról szólt, hogy pártja kormányra kerülése után gyökeres változtatások kezdődnek majd. Mindenekelőtt kikiáltják a negyedik köztársaságot, mert nemcsak az oktatás, de az egész ország a szakadék szélén áll, a gyermekek éheznek, az egészségügy csődközelben, a lakosság fele pedig olyan szegény, mint a templom egere stb. (Akkortájt Ágnes asszony volt az MSZP „hivatalos arca”, neki kellett volna hitelt érdemlően nevetgélnie a nyilvánosság előtt – de csak szimpla vihogásra futotta…)

Hírdetés

Amióta Kunhalmi Ágnes „oktatáspolitikus” az elmúlt őszi EFOTT-fesztiválon idvezült tekintettel vörös csillagot pingált az akkori MSZP-elnök, Molnár Gyula karjára, magam is rádöbbentem: tényleg szörnyű dolog a tudásválság…

Pilhál György – www.magyaridok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »