Tucker Carlson újra Magyarországra jön a jövő héten

Tucker Carlson újra Magyarországra jön a jövő héten

A Fox News műsorvezetője Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert kérdezte, miután a bejelentést megtette.

Tucker Carlson, az amerikai Fox News hírcsatorna egyik legismertebb műsorvezetője a Twitteren jelentette be, hogy a jövő héten újra Magyarországról készíti a műsorát – szúrta ki a Magyar Hang.

A tweetben úgy fogalmaz: „Műsorral kapcsolatos figyelmeztetés: a jövő héten visszatérünk Magyarországra, egy fontos tudósítás miatt. Álljatok készen!”

A lap emlékeztet, hogy az médiaszemélyiség tavaly augusztusban Magyarországra látogatott, számos kormány által szervezett eseményen vett részt, interjút készített Orbán Viktor miniszterelnökkel, és akkor hazánkból közvetítették a műsorát. Mint arról az Infostart is beszámolt, a Fox News műsorvezetője esztergomi beszédében a többi között úgy fogalmazott: „az Egyesült Államok nagyszerű ország, de hazudik, aki azt mondja, hogy szabadabb Magyarországnál”, és szerinte a magyaroknak fogalmuk sincs arról, mennyire provokatív az országuk a világ többé része számára.

A fenti hír kapcsán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy rövid ízelítőt tett közzé a műsorból, „FOX NEWS: lenne mit tanulni Magyarországtól” címmel a Facebook-oldalán. Tucker Carlson felvezetőjében úgy fogalmaz: „A jövő héten visszatérünk Magyarország témájára, amely egy kis ország Közép-Európában, és amelytől sokat tanulhatunk. Lehetséges úgy vezetni egy országot, hogy az az ott élők előnyére váljon – ez nem jelenti azt, hogy más országokat gyűlölnünk kellene, harcias pózba vágva magunkat, kötözködve, bárkit megtámadva… Nem! Ha egy országot irányítasz, az a feladatod, hogy azt az állampolgárok előnyére tedd. Ez a demokrácia.”

Szijjártó Péter rövid interjút adott a műsornak. Első kérdésében Tucker Carlson diplomatának nevezi a minisztert, amire az így reagál: „Vissza kell utasítanom a bemutatást, sosem voltam diplomata. Az ő főnökük vagyok ugyan, de mindig is politikus voltam, így nagyon egyszerű számomra őszintén és közvetlenül fogalmazni, és nem diplomatikusan.” Majd arról beszél, hogy a neki küldött személyes üzenetekből az látszik, hogy az európai politikusok egy része egyetért a migráció kérdésében Magyarországgal, csak a vitákban mást képviselnek, mert „odahaza ott vannak az NGO-k, a liberális média, a koalíciós kormány, a nyomás, és így tovább”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »