Tucatnyi holttest a líbiai főváros tengerpartján

Közel egy tucat, a hullámok által partra vetett holttestet találtak a líbiai partvidéken. Az ENSZ információi szerint a Földközi-tenger központi medencéjén húzódó migrációs útvonalon idén többen haltak meg, mint valaha.

A líbiai főváros, Tripoli térségében tizenegy vízbefúlt menekült holttestét mosta partra a víz – közölte a Líbiai Vörös Félhold.

A segélyszervezet Facebook-oldalán tett tájékoztatása szerint a szerencsétlenséget szenvedett menekülteket több partszakaszon találták meg. Néhány holttestet a főváros nyugati felében fekvő Haj al-Andalusz, míg a többit Szajjad és Regatta környékén, egy nehezen hozzáférhető sziklás területen vetette partra a víz.

Hírdetés

A holttestekre helyi lakosok leltek rá, majd figyelmeztették erről a segélyszervezetet

Az Európai Unió határőrizeti ügynökségének (Frontex) adataiból kitűnik, hogy a Líbiából és részben Egyiptomból induló migránsok száma az idén 20 százalékkal gyarapodott a tavalyi évhez képest. Az ENSZ információi szerint több mint 5000 ember vesztette életét a Földközi-tenger központi medencéjén húzódó migrációs útvonalon, többen mint valaha. Csak a török partok és Görögország közötti útvonalon csökkentek 2016-ban ezek a számadatok az EU-török menekültügyi egyezménynek köszönhetően.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »