Trumpot nagyon keményen megfenyegette Moszkva és Teherán

Trumpot nagyon keményen megfenyegette Moszkva és Teherán

Néha szokásunk harmadik világháborúval riogatni olvasóinkat, de most tényleg elég forró a helyzet. Az Egyesült Államok eheti szíriai rakétás beavatkozása alaposan felbőszítette a Basar el-Aszad rendszerét támogató Iránt és Oroszországot. Az Independent most arról ír, a két állam azzal fenyegette meg Donald Trump kormányát, hogy “erővel fog válaszolni”, ha átlépik a “vörös vonalat”.

A két hatalom közleményét az Ilam al Harbi nevű médium hozta le, és így fest teljes hosszában:

Hírdetés

Amit Amerika végrehajtott agressziójával Szíriában, az a vörös vonalak átlépése. Mostantól erővel fogunk válaszolni bármely agresszornak vagy a vörös vonalak akármilyen átlépésére, akárki legyen is az, és Amerika ismeri a képességeinket, hogy jól válaszoljunk.

Az előzményekről: a hán sejhúni vegyitámadás annyira feldühítette az amerikai elnököt, hogy nagyon gyorsan rakétatámadást rendelt el egy szír légibázis ellen. A Földközi-tengeren lévő amerikai hadihajókról meg is sorozták a bázist, ahol komoly pusztulást okoztak. Szíria és Oroszország nagyon gyorsan elítélte a szuverén állam ügyeibe való katonai beavatkozást.

Mindemellett az orosz-szír álláspont a vegyi támadásról az, hogy klasszikus légitámadást intéztek a felkelők egy fegyverraktára ellen, ez tartalmazott kemikáliákat, amik ekkor kiszabadultak és 70 civilt megöltek.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »