Trumpnak reggel csak egy kávét kellett kérnie, az újságok a demokraták balhéjával vannak tele

Trumpnak reggel csak egy kávét kellett kérnie, az újságok a demokraták balhéjával vannak tele

Néhány napja szivárgott ki a WikiLeaksen, hogy a demokrata pártvezetés nem fejtetett ki pártatlan magatartást a Demokrata Párt előválasztásán, hanem Hillary Clintont támogatta Bernie Sandersszel szemben.

Ez az amerikai közélet írott és íratlan szabály szerint, több mint illetlen; mikor Sanders lemondásra szólította fel a párt elnökét, mert az előválasztást úgymond elcsalták, Wasserman Schultz szinte azonnal érezte, hogy le kell mondani, mi több nem is nagyon mutatkozik azóta a párt nagyobb nyilvánossága előtt. Az ügy súlyát jelzi, hogy a szivárogtatás miatt nyomozásba kezdett az FBI is, Philadelphiában a demokraták elnökjelölő konvenciója előtt pedig utcán tüntetnek Bernie hívei.

Bernie Sanders szenátor, aki eddig Hillary Clinton riválisa volt az előválasztásokon, néhány héttel ezelőtt támogatásáról biztosította pártártását, majd az őt támogató delegáltaknak azt mondta, hogy „ilyen világban élünk, muszáj megválasztanunk Clintont”, „Donald Trump túl veszélyes”. Hívei azonban ezúttal nem tapsoltak, hanem pfujolni kezdtek, azt skandálták: „Mi Bernie-t akarjuk!”

Bernie azonban a jelek szerint már nem akarja őket, beállt Hillary Clinton mögé. Hillary Clinton a nemes, önfeláldozó, bajtársias gesztust a hírek szerint azzal „hálálta” meg, hogy a szélhámossága miatt lemondatott pártelnököt felkérte; legyen a kabinetfőnöke az amerikai elnökség alatt.

Hírdetés

Sanders hiába kérte a híveit személyesen, szóban, SMS-ben, hogy ne legyen balhé, nem hallgattak rá, a beszédek alatt folyamatosan hallatszottak a hangos bekiabálások. Érdemes megjegyezni, hogy nem egész egyszerűen Sanders személyes karizmája inspirálja a belső ellenzéket, de komolyabb nézetkülönbségek is léteznek. A sandersisták többe között ellenzik az Egyesült Államok és az Ázsia kötött szabadkereskedelmi megállapodást, amit azonban Clinton szó nélkül aláírna, ha elnök lesz. Michelle Obama, a first lady egységre szólított fel és kiállt Hillary Clinton mellett, aki az Egyesült Államok első női elnöke lehet.

Hillary Clinton kampányfőnöke egyébként azzal a konspirációs teóriával állt elő, hogy a WikiLeaks kiszivárogtatása mögött az orosz titkosszolgálatok állnak. Ezt a szálat azzal támasztotta alá, hogy Putyin a republikánus Donald Trumpot támogatja. De, a clintonista összeesküvés elmélet egyelőre inkább tréfás, mintsem nem az, hiszen a Clinton Alapítványt nem mellesleg orosz állami cégek is támogatják.

(Via: Mandiner)

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »