Trumpnak megsemmisítő infói vannak a keménykedő demokratákról, csak nem árulja el, mik azok

Trumpnak megsemmisítő infói vannak a keménykedő demokratákról, csak nem árulja el, mik azok

Az amerikai elnök a demokratákra nézve kompromittáló, de eddig titkosított dokumentumok nyilvánosságra hozatalát ígérte egy csütörtökön megjelent lapinterjúban arra az esetre, ha a képviselőházi új demokrata többség „keménykedni akar” vele.

Az amerikai elnök a The New York Post című lapban hangoztatta, hogy amennyiben a demokraták vizsgálatokat akarnának indítani ellene és kormányzata ellen, akkor „kemény árat” fizetnek majd érte. Trump „elnöki zaklatásnak” nevezte az egyes demokrata párti politikusok által erőltetett vizsgálatokat.

Mindazonáltal azt mondta: ez lenne a legjobb dolog, ami történhet vele. „Én az az ember vagyok, aki azonnal visszavág, és olyan kemény ütést mérek rájuk, amilyenben még nem volt részük” – fogalmazott. Konkrétan ki is fejtette, hogy nyilvánosságra kívánja hozni azokat a szövetségi bírósági döntéseket, amelyek hírszerzési eszközök igénybe vételére adtak felhatalmazást ellene, továbbá megjelentetné a 2016-os elnökválasztási kampányban a kampánycsapatának tagjai és oroszok közötti vélelmezett összejátszást vizsgáló, Robert Mueller vezette bizottság egyes dokumentumait is.

Hírdetés

Mint mondta: ezekből világosan kiderül, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), az igazságügyi minisztérium és Hillary Clinton, volt demokrata párti elnökjelölt kampánycsapata egy húron pendült, hogy ellene szövetkezzen.

„Majd meglátják, milyen megsemmisítőek azok a dokumentumok” – hangoztatta Trump az interjúban.

Szeptemberben a Trumpot támogató republikánus képviselők egy csoportja már javasolta az említett dokumentumok nyilvánosságra hozatalát, amelyekről úgy gondolják, hogy részben bizonyítják a Trump-ellenes elfogultságot, részben pedig megkérdőjelezik a Mueller-vizsgálat megindításának megalapozottságát. Donald Trump akkor először elfogadta a képviselők javaslatát, de aztán kijelentette: a titkosítás feloldása előtt még átvizsgálja a dokumentumokat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »