„Trump törvényt sért és nem marad sokáig elnök”

„Trump törvényt sért és nem marad sokáig elnök”

Micheal Moore dokumentumfilm-rendező, a Kóla, puska, sültkrumpli és a Farenheit 9/11 alkotója egy reggeli beszélgetős műsorban fejtette ki véleményét a frissen megválasztott Donald Trumpról. Véleménye szerint a milliárdos nem sokáig lesz elnök, mert hamar összeütközésbe kerül a törvénnyel, amiért valószínűleg el is ítélik – idézte a rendezőt az Independent.

Az elit- és háborúellenes, szélsőbalos véleményéről ismert rendező és politikai aktivista, aki korábban megjövendölte Trump elnökségét, a műsorban elmondta, az elnökválasztást követően kirobbant tüntetések nem fognak csillapodni egyhamar. De senkinek sem kell aggódnia, az új elnök nem tart ki négy évig – figyelmeztetett Moore. – Trump nem ismer semmilyen ideológiát, semmilyen szabályt, kivéve a sajátját. És ha valaki ennyire önimádó, akkor, még ha nem is szándékosan, de szükségszerűen törvényt sért. Biztos, hogy elkövet majd valamit, hiszen „csak azt nézi, hogy számára mi a jó.”

Hírdetés

– Ki fogunk tartani – utalt a tiltakozó akciókra a rendező. Hozzátette, az elnök beiktatási ünnepségének napjára várják a tüntető nőket az egymillió nő menetére. „Ez lesz a valaha volt legnagyobb tiltakozást a beiktatási ceremóniák történetében” – fogalmazott Moore. 

A rendező október 18-án mutatta be az elnökválasztási kampányról szóló TrumpLand című új dokumentumfilmjét. A produkció egy egyszemélyes show a rendező előadásában.

Nem a Moore egyébként az egyetlen, aki Trump bukását várja – írja az Independent. Allan Lichtmann, az American University professzora azok után, hogy szintén sikeresen jósolta meg az elnökválasztás végeredményét (ahogyan az azt megelőző kilencét is), kijelentette, Donald Trump törvénysértései miatt nem tölti majd ki a négyéves ciklust. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »