Trump tanácsadói a magyar nagykövetségen

Donald Trump amerikai elnök tanácsadói is részt vettek szombaton a magyar nagykövetség Trump beiktatása alkalmából rendezett ünnepségén.

A washingtoni magyar nagykövetség – csakúgy, mint például az Egyesült Királyság, Franciaország vagy Kuvait diplomáciai képviselete – a nagykövetség új épületében – ünnepséget és Ádám György zongoraművész részvételével koncertet rendezett Donald Trump beiktatását követően. A rendezvényen befolyásos republikánus politikusok jelentek meg és mondtak rövid beszédet.

Hírdetés

Jelen volt és beszédet mondott – mások mellett – Mike Coffman, coloradói képviselő, a törvényhozás magyar-amerikai lobbicsoportjának prominens tagja, Steve King, iowai képviselő, a kaliforniai Devin Nunes, a képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke és Donald Trump hatalomátadást bonyolító csapatának alenöke, vagy Marsha Blackburn, Tennessee képviselőnője, aki szintén a hatalomátadást bonyolító csapat alelnöke volt. Több politikus pedig – így például Mike Pompeo, a CIA várható vezetője, vagy a floridai Dennis Ross – a munkatársával képviseltette magát a rendezvényen. Magyar részről Megyesy Jenő, Orbán Viktor miniszterelnök külpolitikai főtanácsadója, Perényi Zsigmond a miniszterelnöki hivatal helyettes államtitkára, Kumin Ferenc New York-i főkonzul és az éppen Washingtonban tartózkodó magyar parlamenti küldöttség tagjai, Mesterházy Attila, Firtl Mátyás, Szakács László és Velez Árpád vett részt.

Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete hangsúlyozta: a rendezvénnyel, illetve az új elnök beiktatásával végleg lezárható az a korszak, amelyben Magyarországnak a magyar-amerikai kapcsolatokban „fantomok ellen” kellett küzdenie. A szombati rendezvénnyel – tette hozzá a nagykövet – „Magyarország megerősítette helyét az új amerikai republikánus kormányzat geostratégiai térképén”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »