Trump szerint le kellene fegyverezni Clinton testőreit, aztán megnézni, mi történik

Trump az elnökválasztási kampányban egyebek mellett azzal érvel ellenfele ellen, hogy a demokrata jelölt elvenné az amerikai emberek fegyvertartáshoz való jogát. Hillary Clinton kampánystábjának szóvivője azonnal reagált. Szerinte Trump kampányában megfigyelhető az erőszakra való uszítás. Ez még viccelődés szintjén is elfogadhatatlan egy olyan embertől, aki a hadsereg főparancsnoki tisztségére pályázik – mondta Robby Mook.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

A demokrata jelölt kampánystábja erőszakra való uszításként értékelte a republikánus jelölt szavait.

A demokrata elnökjelölt kampánystábja szerint túlmegy minden határon, hogy a republikánus Donald Trump azt mondta: le kellene fegyverezni Hillary Clinton testőrségét, aztán „nézzük meg, mi történne vele”.

Hírdetés

Szerintem akkor a testőreinek is el kellene dobniuk az összes fegyvert. Le kellene őket is fegyverezni, nem? Vegyük el a fegyvereiket, ha Clinton nem akar fegyvereket. Vegyük el, aztán nézzük meg, mi történik Hillaryvel
– mondta szokásosan egyszerű stílusában a republikánus jelölt.

Hillary Clinton kampánystábjának szóvivője azonnal reagált. Szerinte Trump kampányában megfigyelhető az erőszakra való uszítás. Ez még viccelődés szintjén is elfogadhatatlan egy olyan embertől, aki a hadsereg főparancsnoki tisztségére pályázik – mondta Robby Mook.

Korábban Trump arról beszélt, hogy ha Clinton hatalomra kerülne, és saját jelöltjei kerülnének az alkotmánybíróságba, legfeljebb a fegyvertartók akadályozhatnák meg, hogy eltöröljék a szabad fegyvertartást lehetővé tevő második alkotmánykiegészítést.

(AP)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »