Trump megtámadta Szíriát – ötven géppel rakétáztak egy oroszoknak is helyet adó támaszpontot

Az USA masszív rakétatámadást intézett a szíriai Homsz egyik légibázisa ellen péntek hajnalban. A manőverező robotrepülőkkel végrehajtott támadással az állítólagos vegyifegyver-támadást akarták megtorolni. A szíriai háború kezdete óta ez volt az első eset, hogy az amerikai haderő közvetlen támadást hajtott végre Bassár el-Aszad elnök rendszere ellen, és Donald Trump legkomolyabb katonai intézkedése januári hivatalba lépése óta

Magyar Menedék - Soros

Hírdetés

A légicsapásokat az amerikai haditengerészetnek a Földközi-tenger keleti térségében állomásozó hajóiról hajtották végre. Az amerikai elnök kijelentette, kudarcot vallottak az évek óta tartó kísérletek Aszad hozzáállásának megváltoztatására, és szerinte vitathatatlan, hogy a kormányerők vegyi fegyvereket vetettek be. A szíriai mészárlásnak és vérontásnak véget kell vetni, és ebben az összes civilizált országnak segítenie kell – szólított fel a floridai rezidenciáján tartózkodó elnök. A szíriai állami tévé agressziónak nevezte a rakétacsapást. A televízió szalagcíme szerint az USA számos rakétával hajtott végre támadást szíriai katonai célpontok ellen.

A szíriai hadseregre hivatkozva arról számolt be, hogy „vannak veszteségek”. Amerikai sajtóértesülések szerint az amerikai haditengerészetnek a Földközi-tenger keleti térségében állomásozó hajóiról legalább 50 Tomahawk manőverező robotrepülőgéppel mértek csapást a kormányerők Sajrát nevű légitámaszpontjára, ahol orosz erők is jelen vannak.

Titkosszolgálati állítások szerint onnan hajtották végre a damaszkuszi vezetés erői a keddi mérgesgáz-támadást az idlíbi Hán Sejkún ellen.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »